Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
versace

Dette googlet vi mest i 2018

Nostalgi, Meghan Markle og Louis Vuitton. 

Det er bare knappe ukene igjen av året, men før vi startet med blanke ark i 2019 hører tilbakeblikk på året som snart er omme med. 

Google har funnet frem listene over hva den moteinteresserte har søkt mest etter i 2018.

Her ser vi en klar throwback-tendens med søk etter catwalktrender fra 80-, 90- og 2000-tallet. I tillegg til disse tiårene har «Grunge style», «Harajuku fashion» og «Hipster fashion» blitt søkt hyppig etter. Mote for menn troner også overraskende høyt. 

I tillegg til finner vi «Meghan Markle» på 5. plass over Googles mest populære moterelaterte søk gjennom året. Kanskje ikke så rart med tanke på det store prinsebryllupet mellom Meghan og Harry i mai. På topp 10 på denne listen finner vi også hertuginnes nye svigerinne hertuginne Kate. 

Tom Ford var tydelig inspirert av 80-tallet i sin AW 2018-kolleksjon

Dette er de mest populære moterelaterte søkene på Google gjennom 2018: 
1. 1980s fashion
2. Grunge style
3. 1990s fashion
4. 2000s fashion
5. Meghan Markle
6. Men’s fashion
7. Harajuku fashion
8. Hipster style
9. Kate Middleton
10. 1980s mens fashion

meghan markle

Av motemerker som har blitt googlet mest gjennom året er nettbutikken Fashion Nova på 1. plass. At denne butikken troner øverst er mest sannsynlig takket være påvirkningen Kardashian-familien har hatt på unge gjennom de siste årene. Her finner du blant annet en rumpe-løfter, en slags truse som skal gi bakdelen din en løft for å få den mer lik den kjente Kardashian-stumpen. En trend som kanskje har slått bedre an i USA enn her hjemme i Norge?

Videre på listen er Louis Vuitton; kanskje mye på grunn av Virgil Abloh-debuten i sommer? Givenchy er på 4. plass, sannsynligvis grunnet brudekjolen motehuset designet til hertuginne Meghan

Alexander McQueen er på 6. plass. I år kom dokumentaren om den legendariske moteskaperen ut. Like etter kommer Dolce & Gabbana, som har vært i hardt vær dette året – spesielt etter de ble anklaget for rasisme tidligere i vinter. 

På listens 10. plass finner vi Moschino. Det italienske motehuset ble tidligere i år anklaget for å ha kopiert den norske designeren Edda Gimnes. Da stormen hadde lagt seg fikk Moschino igjen mye presse – denne gangen for sitt samarbeid med gigantkjeden H&M

Disse motemerkene var mest populær på Google i 2018: 
1. Fashion Nova
2. Louis Vuitton
3. Versace
4. Givenchy
5. Gucci
6. Alexander McQueen
7. Dolce & Gabbana
8. Fashionphile
9. Dior
10. Moschino

Jeremy Scott og Moschino for H&M
Moschino-designer Jeremy Scott og supermodell Gigi Hadid. Foto.: H&m

Hovedbilde: Versace

Les også: Se Hedi Slimanes første Celine-kampanje

Siste saker

Mest lest nå
Les mer