Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Meghan Markle og prins Harry gifter seg i Windsor, Lonon

Alt om kjolene til Meghan Markle

Gikk for to kjoler under lørdagens kongelige bryllup.

Helt siden forlovelsen mellom prins Harry og Meghan Markle ble annonsert i november i fjor har det vært spekulert i alt fra hvem som kommer (og ikke kommer) i bryllupet, hvem som skal føre henne til alters, om Spice Girls faktisk skal opptre og ikke minst hvem som skal designe brudekjolen.

Kjell Arne Totland kommenterer Meghan Markles brudekjole

Kjell Arne Totland. Bilde: Privat

Vi snakket med kongehusekspert, hoffreporter og konge-blogger Kjell Arne Totland som gav oss et lynkurs i historien til kongelige brudekjoler – et utgangspunkt vi brukte for å lage en skisse av hvordan kjolen til Markle kunne bli seendes ut.

– En kongelig brudekjole er alltid hvit – og nesten alltid langermet og litt «tekkelig». Gjerne med blonder eller broderier. Langt slep og slør.  Og sløret festes gjerne med et kongelig diamantdiadem, forklarte Totland.

Til Melk & Honning fortalte han at kvinnelige medlemmer av den britiske kongefamilien alltid velger en britisk designer til sine brudekjoler.

– I utgangspunktet står nok Meghan litt friere enn en britiskfødt prinsesse ville gjøre – blant annet til å velge designer. Likevel tror de fleste at hun vil velge en britisk designer som en gest til sitt nye hjemland.

Og det gjorde hun. På en måte. Det er det franske motehusets Givenchys britiske sjefsdesigner Clare Waight Keller som står bak Meghan Markles brudekjole. 

Meghan Markle og prins Harry på bryllupsdagen

Meghan Markle og prins Harry i kirken. Foto: Skjemdump TV2 Nyhetskanalen

Det var først tidlig lørdag morgen at Givenchys Clare Waight Keller ble nevnt som en mulig kandidat til å designe brudekjolen. London-baserte Erdem ble feilaktig annonsert som brudekjoledesigneren av en rekke internasjonale motenettsteder, før det ble klart at det altså er Givenchy og Clare Waight Keller som står bak brudekjolen. 

Skisser av Givenchys Clare Waight Kellers brudekjole til Meghan Markle

Kensington Palace delte søndag Clare Waight Kellers skisser av Meghan Markles brudekjole

Designerduoen Ralph & Russo stod bak kjolen Markle brukte på de offisielle forlovelsesbildene, var lenge et hett navn. Men også både Christopher Bailey for Burberry, Roland Mouret og Sarah Burton for Alexander McQueen, som stod bak brudekjolen til Kate Middleton, har vært på lista. Stella McCartneys navn ble også kastet inn i miksen i siste liten etter at New York Posts «Page Six» siterte den britiske brudekjoledesigneren Caroline Castigliano på følgende; «Stella er det perfekte valget for Meghan, hun bruker bærekraftige materialer og hennes ethos er det samme som Meghans». «Stilen hennes er veldig nedtonet, og kjolene veldig enkle i snittet – veldig Meghan – og de er venner».

– Bruden var bare fantastisk i sin stilrene og utsøkte kjole fra motehuset Givenchys nye britiske sjefdesigner. En superenkel, langermet kreasjon med vid båtutringing og slep. Som en hvit cala i blomst. Kjolen minner meg om spanske prinsesse Cristinas brudekjole fra 1996, sier Kjell Arne Totland til Melk & Honning. 

– Og som kronen på verket dronning Marys vakre filigran-diadem i diamanter, som ikke har vært sett i offentligheten på mange tiår. Terningkast 6 pluss.

Også KK-redaktør Ingeborg Heldal, som er i på plass i London, mener Markle ser fantastisk ut, men er overrasket over valget av type kjole.

– Meghan ser helt vidunderlig vakker ut. Som en ekte eventyrprinsesse. Sløret er helt nydelig. Men det er litt overraskende at kjolen er såpass tilkneppet og konservativ. Jeg hadde trodd hun skulle gå for noe litt annerledes og mer personlig, men den måtte tross alt godkjennes av Dronning Elizabeth, så det var ikke rom for så mye «sprell», forteller hun til Melk & Honning.

– Kanskje litt overraskende for noen at hun gikk for fransk design, men sjefsdesigneren hos Givenchy, Clare Waight Keller er britisk. Ved å gifte seg i Givenchy er hun i godt superstjerne-selskap med blant andre Kim Kardashian.

De aller første bildene av brudekjolen fikk vi allerede da Markle var på vei til kirka sammen med sin mor i en vintage Rolls Royce lørdag formiddag. Da kunne man bare så vidt skimte deler av kjolen gjennom bilruta, men nok til å se at den hadde båthals – ikke ulikt Audrey Hepburns kjole i filmen «Funny Face».

Meghan Markle stråler i kirken. Foto: Skjermdump TV2 Nyhetskanalen

Meghan Markle stråler i kirken. Foto: Skjermdump TV2 Nyhetskanalen

Kjole nummer to

Stella McCartneys skisse til Meghan Markles kjole

Den offisielle skissen via WWD

Senere på kvelden var det duket for bryllupsfest, og alle gjestene, inkludert brudeparet, skiftet for kvelden. Etter kongelig etikette, skal da alle de kvinnelige gjestene ut av sine korte kjoler, drakter og hatter og inn i hellange aftenkjoler. De mannlige gjestene skal skifte fra lyse dresser, sjakett eller uniform til smoking.

Rundt kl. 20:30 lørdag ble Meghan Markles kveldsantrekk avslørt. Sammen med prins Harry forlot hun slottet i Windsor og inn i en Jaguar E-type som Harry selv kjørte til det eksklusive aftenselskapet for kun 200 spesielt inviterte gjester. Selskapet ble arrangert av Harrys far, prins Charles, i Frogmore House i Windsor.

Markle kom ut i en ermløs, hvit kjole med høy hals og slep. Kjolen var designet av den britiske designeren Stella McCartney, som ble kastet inn i miksen sent.

– Som ventet skiftet Meghan til en annen og noe mer dristig kjole til kveldens smokingfest i Windsor – denne gang til en elegant, ermløs kreasjon med halterneck fra britiske Stella McCartney. En feiende flott kjole – som faktisk gjorde pappa Paul McCartney så stolt at han bare måtte gi uttrykk for sin glede på sosiale medier, sier Kjell Arne Totland til Melk & Honning.

På høyre hånd bar også Markle en enorm blå stein. Det er ikke første gang den har vært på en kongelig finger.
– Som prikken over i’en bar Meghan på den ene hånden svigermor Dianas berømte ring med en enorm smaragdslipt lyseblå akvamarin – en ring Diana bar siste gang bare uker før sin brå og brutale bortgang i 1997, sier Totland.

Hovedbilde: Skjemdump via TV2 Nyhtetskanalen 

Les også: Alt du trenger å vite om det kongelig bryllupet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer