Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hedi Slimanes første kampanje for Celine

Se Hedi Slimanes første Celine-kampanje

Med norske Martin blant modellene.

Hedi Slimane har fått mye kritikk etter at han tok over som sjefsdesigner ved det franske luksusmotehuset Celine tidligere i år etter at Phoebe Philo takket for seg etter nesten ti år ved roret.

Slimane kom fra tilsvarende stilling i Saint Laurent der han snudde det franske luksusmotehuset på hodet ved blant annet å fjerne «Yves». Det skulle vise seg å være et av de mindre kontroversielle grepene han gjorde, for oppstandelsen ble langt større da han fjernet aksenten fra Celine-logoen og ikke minst da han viste sin debutkolleksjon for det franske motehuset.

Hedi Slimanes første kampanje for Celine

Hedi Slimane.

Den, mente mange, var svært lik det vi flere ganger har sett fra den franske designeren kjent for sine slanke dress-silhuetter først sett da han satt i sjefsstolen hos Dior Homme på tidlig 2000-tallet.

Slimanes rocker-chic look var lysår fra Philos Celine-estetikk som sies å igjen ha gjort det franske luksusmotehuset relevant. 

Den franske designeren svarte selv på kritikken ved å stille spørsmål ved om det ikke var en slags form for homofobi. For hvorfor skulle det være et problem at en mann designer for kvinner, spurte han i et intervju med motenettstedet Fashionista i oktober.

Nå er Slimanes første womenswear-kampanje for Celine her med blant andre norske Martin Jørgensen blant modellene. Også i denne kampanjen viser Slimane seg som det vanedyret han er, og den tidligere omtalte Slimane-estetikken gjør seg gjeldende også her i form av det Hypebae beskriver som «tynne, først og fremst hvite jenter som oser en forkjærlighet for å feste natten lang med plenty av sigaretter som røykes under rock noir shows».

Det er selvsagt Slimane selv som har tatt bildene til kampanjen, som har fått det passende navnet «PARIS LA NUIT: JOURNAL NOCTURNE DE LA JEUNESSE PARISIENNE», slik han har gjort så mange ganger tidligere.

Celines SS19-kolleksjon er tilgjengelig i butikk fra februar neste år.

Se bildene fra kampanjen her:

Alle bilder via Celine.

Les også: Den russiske designeren anklages for å ha sendt upassende meldinger til mindreårig fan

Siste saker

Mest lest nå
Les mer