Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vinnerne av CFDA Awards 2020 er mer mangfoldige enn noensinne
Telfar Clemens vant under CFDA Awards 2020. Her fra 2017. Foto: Instagram/@voguemagazine

Dette er vinnerne av CFDA Awards 2020

Aldri før har vinnerlisten vært så mangfoldig.

Korona har stukket kjepper i hjulene for både små og store eventer i hele år, men til tross for krise og mer eller mindre strenge smitteverntiltak verden over holdes mange av de planlagte arrangementene likevel – digitalt.

CFDA Awards er en prisutdeling initiert av Council of Fashion Designers of America (CFDA) med designer Tom Ford i spissen. Det som pleier å være en stor motehappening var i år både utsatt – fra juni – og redusert til en ti minutter lang video. Men mest markant er likevel vinnerlisten, skriver Vogue.

Den har nemlig aldri vært så mangfoldig.

Historisk

Prisen regnes for å være motebransjens svar på Oscars, og skal hedre de beste av de beste innen amerikansk – og med årene også global – mote.

For første gang noensinne var det tre svarte designere blant prisvinnerne.

Kerby Jean-Raymond vant Årets amerikanske herredesigner for Pyer Moss, Telfar Clemens Årets amerikanske tilbehørsdesigner for Telfar og Christopher John Rogers ble tildelt talentprisen.

Det er første gang siden 2014 at en svart designer vinner prisen for Årets amerikanske herredesigner. Fortsatt har ingen svart designer vunnet prisen for Årets kvinnedesigner.

Se dette innlegget på Instagram

CFDA American Menswear Designer of the Year 2020. My pops still won’t understand. ❤️

Et innlegg delt av Kerby Jean-Raymond (@kerbito)

Eneste kvinne

Som den eneste kvinnelige vinneren i denne omgang troner Gabriela Hearst på topp i kategorien Årets amerikanske kvinnedesigner.

Hun er den første kvinnen som har vunnet i denne kategorien siden Ashely og Mary-Kate Olsen hentet hjem seieren for sitt merke The Row i 2015.

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Forøvrig vant Pierpaolo Piccioli for Valentino vant Årets globale kvinnedesigner og Kim Jones for Dior Årets globale herredesigner.

Mer mangfold i CFDA

I en uttalelse fra CFDA heter det at årets vinnere representerer «den mest mangfoldige gruppen av prisvinnere i prisens 39 år lange historie».

Det skal være ytterligere et steg på veien for å gjøre CFDA mer mangfoldig, skriver Vogue.

Tidligere i år la organisasjonen frem sin plan for å bekjempe rasisme i motebransjen. Dette var første gang CFDA henvendte seg direkte til det svarte samfunnet og lanserte programmer for å forbedre representasjonen av svarte talenter i mote.

Les også: Gucci-arving anklager familien for seksuelle overgrep

Siste saker

Mest lest nå
Les mer