Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Barnebarnet til grunnleggeren av Gucci anklager familien om seksuelle overgrep
Alexandra Zarini. Foto: Alexandra Gucci Childen's Foundation/YouTube

Gucci-arving anklager familien for seksuelle overgrep

Nå saksøker hun stefaren, moren og bestemoren.

Etter at Alessandro Michele pustet nytt liv inn i Gucci i 2015, gikk salgstallene til værs og motehuset ble raskt et av verdens mest populære. Startet av Guccio Gucci i 1921, eies det i dag av den franske luksusgruppen Kering.

Nå saksøker Gucci-grunnleggerens oldebarn Alexandra Zarini familien sin for seksuelle overgrep.

35 år gamle Alexandra Zarini er barnebarnet til Aldo Gucci, som fornyet merket og gjorde det til et globalt motehus på 50-tallet. Hun har nå gått til sak mot tre familiemedlemmer i Los Angeles. Både sin tidligere stefar, mor og bestemor.

I søksmålet beskriver hun årevis med seksuelle overgrep mot henne som barn og tenåring, begått av stefaren Joseph Ruffalo. Dette skal ha blitt holdt skjult av moren Patricia Gucci og bestemoren Bruna Palombo. Overgrepene skal ha startet da Zarini var rundt seks år gammel, og fortsatt til hun var rundt 22. Ruffalo skal også ha oppmuntret henne til å bruke narkotika som kokain og metamfetamin, skriver The New York Times.

Hun anklager også moren og bestemoren for å ha visst om overgrepene i flere år. Zarini hevder at moren tilrettela for overgrepene blant annet ved å la stefaren filme henne naken i badekaret. Moren skal også ha slått henne jevnlig. Både moren og bestemoren skal ha truet Zarini til taushet for å unngå og forårsake en skandale og skade på Gucci-navnet som potensielt kunne ha kostet familien millioner.

Det nekter moren for.

«Jeg er lei mer for smerten Joseph Ruffalo har påført Alexandra. Det han gjorde mot henne er utilgivelig. Jeg var knust da hun fortalte meg alt hos vår familielege i London i september 2007. Jeg tok straks ut skilsmisse mot Mr. Ruffalo, og begynte med å lege familien min gjennom terapi. Jeg er like knust over anklagene mot meg og hennes bestemor, som er falske», skriver Patricia Gucci til avisen.

Barnebarnet til grunnleggeren av Gucci anklager familien om seksuelle overgrep
Patricia Gucci. Foto via patriciagucci.com

Gjort arveløs

Det var etter et opphold ved et rehabiliteringssenter, i tillegg til terapi, at Zarini valgte å stå frem med sin grufulle historie. Til The New York Times forteller hun at hun valgte å gå til søksmål etter at hun selv ble mor for fire år siden. Men også da hun til sin store skrekk oppdaget at hennes tidligere stefar nå jobber som frivillig ved et barnesykehus i Los Angeles.

– Det han er blitt informert om avviser han dypt og kategorisk. Mens han var gift med Alexandras mor, var både Mr. Ruffalo og hans kone meget bekymret for den mentale helsen til Alexandra, og forsøkte å adressere hennes ustabilitet. De har tydeligvis ikke lyktes, sier Richard P. Crane Jr, advokaten til Joseph Ruffalo til The New York Times.

Han avviser at Ruffalo jobber som frivillig ved et barnesykehus.

Ifølge Zarini skal hun ha fått klar beskjed fra moren og bestemoren om at de kom til å «kaste henne ut familien, gjøre henne arveløs og at ingen noensinne ville snakke med henne igjen» dersom hun gikk videre med søksmålet.

Forfølges av skandaler

Det er ikke første gangen en skandale rammer Gucci-familien.

I 1986 ble Aldo Gucci dømt til å sone ett år i fengsel, for å ha snyltet på skatten i en alder av 81 år.

Og i 1995 ble motehusets grunnlegger og Guccio Guccis barnebarn Maurizio Gucci drept av eks-kona Patrizia Reggiani. Hun slapp i 2016 ut etter 18 år i fengsel, og skal spilles av Lady Gaga i en ny true crime-film.

Den berømte Gucci-familien har ikke hatt tilknytning til motehuset siden 1993. Da solgte Maurizio Gucci, fetteren til Patricia Gucci, sine siste aksjer til Investcorp som børsnoterte selskapet. Motehuset ble siden PPR som ble til det vi i dag kjenner som luksusgruppen Kering.

Les også: Milliontap for norsk kjendisklesmerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer