Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Designer Emilie Helmstedt i danske Costume. Foto: Sarah Stenfeldt for Costume Danmark

Her er motemagasinenes september-utgaver

Norske stilstjerner, kongelige gjesteredaktører og danske designere.

September-utgavene av både norske og internasjonale motemagasiner inntar nå butikkhyllene, og med dette lanserer magasinene «årets viktigste utgave».

En ny sesong er her, og med den viktige september-utgaven formidler motemagasinenes hva vi kan vente oss denne høsten. Hva blir de største trendene, hvilken farger vil prege trendbildet, det viktigste tilbehøret og hvilke plagg som blir det aller hotteste. For ikke å glemme personene magasinene velger å fronte.

I fjor prydet Rihanna forsiden av britiske Vogue, og det som kanskje fikk størst oppmerksomhet var superstjernens tynne øyenbryn. Den amerikanske utgaven av Vogue gav på sin side Beyoncé muligheten til å ta kontroll over den viktige september-utgaven. Hun brukte muligheten til å la fotograf Tyler Mitchell ta coverbildet av henne. Med det ble 23-åringen den første svarte fotografen til å fotografere coveret .

Årets forsider

Hertuginne Meghan er gjesteredaktør hos britiske Vogue

Den (hittil) mest omtalte september-utgaven i år er signert britiske Vogue. For anledningen har sjefredaktør Edward Enninful hanket inn hertuginne Meghan som gjesteredaktør. Hun har brukt muligheten til å sette flere inspirerende kvinner på forsiden, blant annet miljøaktivist Greta Thunberg. Den svenske 16-åringen er i godt selskap med blant andre Jane Fonda, Gemma Chan og Adut Akech Bior. I denne utgaven har hertuginne Meghan også gjort en intervju med tidligere førstedame Michelle Obama.

På forsiden av britiske Vogue finner vi også grunnlegger av organisasjonen Every Mother Counts, Christy Turlington Burns. Hun pryder også forsiden av britiske Harper’s Bazaar, kledd i Louis Vuitton på et svart-hvitt bilde. Og ikke nok med det: Burns er også på coveret av den amerikanske septemberutgaven av Harper’s Bazaar.

Stille fra motebibelen

Med den viktige september-utgaven er det store forventninger knyttet til hva amerikanske Vogue vil by på. Kanskje mest fordi motemagasinet tok eierskap til nettopp denne utgaven med dokumentaren The September Issue fra 2009. Her får vi være flue på veggen mens Anna Wintour og Grace Coddington lager årets viktigste utgave.

Årets september-utgave av amerikanske Vogue har imidlertid vært lite omtalt.

Den kommer med to ulike forsider, begge med Taylor Swift. I kommentarfeltet på amerikanske Vogues Instagram-konto har forsidene tydelig falt i smak hos artistens fans, men mange uttrykker også at de er skuffet og lei magasinets store kjendisfokus.

Scandi cool

Også her hjemme og hos våre skandinaviske naboer er september-utgavene blitt snakkiser. I år byr de både på nye, up and coming og ikoniske motepersonligheter

Norske Costume har den norske stilstjernen Rawdah på forsiden. På innsiden av magasinet har de et intervju med henne hvor hun blant annet forteller om hvordan boblen hun levde i sprakk da hun kom til Norge.

Danske Costume har fokus på danske designere som også får internasjonal oppmerksomhet. Her har de ulike forsider med Cecilie Bahnsen og Rotates Thora Valdimars og Jeanette Madsen. Magasinet lover stort fokus på mote, men tar også opp den mye omdiskuterte abortloven.

Norske Elle har modellene Siri Lehland og Emma Ellingsen på coveret. De har begge vært åpne om at de ble født i feil kropp. Utgaven er Lehlands andre Elle-cover.

Danske Eurowoman har stilikon og «modern muse» franske Caroline de Maigret på forsiden av sin september-utgave.

Les også: Dette kan du forvente fra moteuken i København

Siste saker

Mest lest nå
Les mer