Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Rihanna på vogue-forsiden

Tar Rihanna tynne øyenbryn tilbake?

På forsiden av nyeste Vogue.

Årets viktigste utgave for motemagasinene – septemberutgaven – inntar nå butikkhyllene. For første gang har Anna Wintour gitt litt slipp på den kreative kontroll, og latt Beyoncé få ansvaret for forsiden til amerikanske Vogue. Beyoncé ble den første mørkhudede kvinnen til å pryde forsiden av septemberutgaven til amerikanske Vogue tilbake i 2015. Dét hadde imidlertid den britiske utgaven av motemagasinet tilgode; frem til nå.

Årets septemberutgave av britiske Vogue er redaktør Edward Enninfuls første i sjefsstolen. Siden han inntok stillingen i fjor høst har han kalt magasinet for #NewVogue. Og nytt er det blitt: septemberutgaven har Rihanna på forsiden. Det er første gang den britiske utgaven har en mørkhudet kvinne på forsiden av det mange mener er årets viktigste utgave.

Det som også får mye oppmerksomhet er det faktum at Rihanna har fått helt nye øyenbryn for anledningen. 90-tallets tynne bryn ser ut til å være tilbake.

– Det er stygt helt til Rihanna bestemmer at det ikke er det

– Rihanna er en av verdens største trendsettere. «It’s ugly until Rihanna decides it’s not», ikke sant? vogue rihannaJeg vil tro at det her er en stor mulighet for at hun vil sette en ny brynstrend, men kanskje mer på et redaksjonelt nivå, enn på et «high street»-level, sier influencer og makeup-artist Gisella Francisca til Melk & Honning.

Hun forteller at vi på 20-tallet ville ha smale bryn og en glamorøs look à la Marlene Dietrich. Det tynne brynet var populært frem til 40-tallet hvor kvinner ønsket en mer naturlig look, som vi så på Grace Kelly.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Da vi kom til 50-tallet var øyenbrynene blitt mye mer fyldige, som Audrey Hepburn sine. På 60-tallet gjorde derimot de smale brynene et comeback igjen, som vi fikk se på blant annet Brigitte Bardot. På denne tiden hadde brynene et naturlig preg, men var likevel på den smale siden.

Francisca forteller videre at øyenbrynene bare ble smalere gjennom 70-tallet, og med «disco fever» og stort hår kom smale bryn. 

– Bustete bryn kom tilbake på 80-tallet. Husker du Brooke Shields? Hun var en «poster girl» som gikk for denne brynstrenden. På 90-tallet ble brynene tynnere igjen, akkurat som på 70-tallet.

I dag er derimot bustete, naturlige bryn tilbake i trendbildet. «Brows on fleek» har blitt et kjent begrep og under #BrowsonFleek på Instagram finner vi over 2,5 millioner bilder av jenter som stolt viser frem sine store og fyldige øyenbryn.

– Rihanna i britiske Vogue kan ha satt en ny brynstrend, men jeg håper den holder seg til magasinene for det er ikke en veldig flatterende look. 

– Vil du prøve deg på tynne bryn ville jeg prøvd det ut med sminke, og unngå en ekstrem forandring. «No brow»-trenden kan du oppnå med en dose tålmodighet, mye lim, pudder og fargekorrektur – noe drag-sminke inspirert. Det kan være morsomt å prøve det ut bare på gøy. Men ikke gjør som Rihanna denne gangen.

– Ikke gå amok med napperen hjemme

rihanna i vogueMakeup-artist og frisør for Nikita Creative team, Rikke Holtlien, forteller at store og fyldige bryn har vært i motebildet i flere år nå – og understreker at det hele tok av med sosiale medier og da spesielt på Instagram med Anastasia Beverly Hills-produktene.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Nå ser vi at trenden har snudd. Man vil ha en mer naturlig look med naturlige bryn. Vi bytter ut de skapre, fyldige og påtegnede brynene med en mer naturtro variant.

– At Rihanna har syltynne påtegnede bryn i septemberutgaven av britiske Vogue er nok mer en «fashion statement» enn en ny trend. Vi ser blant annet i dagens motebilde at både 70- og 90-tallet er tilbake for fullt, hvorav den store 90-talls bryntrenden var syltynne overnappede bryn.

Holtlien understreker at trender kommer og går, men hun tviler på at særlig mange kommer til å nappe bort brynene som vi så lenge har jobbet med å gro ut.

– Har du derimot blitt inspirert til å få tynne bryn etter Vogue og Rihanna, så vil jeg anbefale å gå til noen som kan bryn og som dermed kan hjelpe å tilpasse de og gjøre de symmetrisk. Ikke gå amok med napperen hjemme.

Alle bilder via Vogue UK

Les også: Lauryn Hill fronter sin første motekampanje noensinne 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer