Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå tar hun over som redaktør for britiske Vogue

Får styre som hun vil med det store september-nummeret.

Tradisjonelt sett har magasinenes september-utgave vært årets største; det nummeret der man virkelig har vist muskler, inkludert flest flashy reklamer og – selvfølgelig – spyttet inn mest penger. Dette skrev Melk & Honning om sent i 2017, da vi tok for oss September-numrene – og hvorfor de også muligens er i endring.

Blant magasinene det knyttes mest forventning til er selvfølgelig Britiske Vogue, spesielt etter at Edward Enninful tok over som sjefredaktør. Siden han kom inn i bildet har det 103 år gamle magasinet fått en ny vind i seilene, og blitt hyllet for blant annet økt mangfold og inkludering.

Oppmerksomheten rundt magasinet blir nok ikke akkurat noe mindre nå som Enninfuls siste utspill er blitt gjort kjent: Han har nemlig bedt selveste Hertuginnen av Sussex Meghan Markle om å være gjesteredaktør for magasinets september-nummer.

Ikke første gang Markle er en del av magasinverdenen

Internasjonale medier, blant andre Refinery29, melder at Markle ikke bare vil kuratere magasinet, men også bidra med en egen kronikk – som det selvfølgelig knyttes stor spenning til. I tillegg til dette sies det at hun vil la andre kjente, sterke og kvinnelige såkalte «Change-makers» – altså folk med innflytelse til å forandre – få komme til ordet gjennom personlige essays.

September-nummeret vil også inneholde eksklusive bilder av hertuginnen, Prins Harry og lille Archie, som etter ryktene vil bli tatt på Frogmore Cottage – parets hjem i Windsor i England.

Det er ikke første gang Markle er en del av magasinverdenen. I tillegg til å være skuespiller – mest kjent gjennom den populære tv-serien «Suits» – grunnla hun nemlig i 2014 livsstilsnettmagasinet kalt «The Tig». Men som prinsefrue måtte hun legge ballen død, sammen med skuespillerkarrieren, for å fokusere på alle sine rojale plikter.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Oppdatert 29. juli:

Forsiden på septembernummeret, som har fått navnet Forces of Change, er nå avslørt. Der figurerer 16 kvinner Markle mener er med på å gjøre en endring i det samfunnet vi lever i, blant annet aktivist Greta Thunberg, skuespiller Salma Hayek, statsminister for New Zealand Jacinda Ardern, skuespiller og aktivist Jameela Jamil og ikonet Jane Fonda.

Magasinet vil også blant annet inneholde et stort intervju med Michelle Obama.

Edward Enninful skal ifølge BBC ha uttalt at «Hun har vært villig til å bevege seg inn i komplekse og nyanserte områder, enten det gjelder kvinnelig styrke, mental helse, rase eller privilegier», og fortsetter «Helt fra starten av diskuterte vi coveret av magasinet, og om hun skulle figurere der eller ei. Til slutt falt valget på nei, fordi hun mente det kom til å være en skrytete ting å gjøre, spesielt i dette prosjektet. Hun ville i stedet fokusere på kvinner hun ser opp til».

Via parets egen Instagram-konto @sussexroyal skriver Markle blant annet at det har vært «givende, lærerikt og inspirerende» å være redaktør for September-nummeret. Det blir å få tak i fra og med 2. august, både i butikk og digitalt.

Les også: Alt om kjolene til Meghan Markle

Siste saker

Mest lest nå
Les mer