Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
beyonce via vogue

Beyoncé tar kontroll over Vogues september-forside

Dermed får en mørkhudet fotograf for første gang fotografere coverbildet.

Blant motemagasinets 12 årlige utgaver, er det uten tvil septemberutgaven som er det største og viktigste. Du husker kanskje Vogue-dokumentaren «The September Issue» fra 2009 der vi får være flue på veggen hos det amerikanske motemagasinets idet deres septemberutgave blir til, og får ta del i opp- og nedturer samt sjefsredaktør Anna Wintour mange gleder og frustrasjoner. Hun har nemlig stålkontroll på hver eneste Vogue-utgave, og da kanskje spesielt nettopp septemberutgaven. Helt til nå.

Tidligere denne uka kunne Huffington Post melde at Anna Wintour denne gangen skal ha lagt kontrollen i hendene til superstjernen Beyoncé som skal ha fått full kreativ frihet over Vogues september-forside.

Det skal være Beyoncé selv som pryder forsiden, noe hun også gjorde i 2015 – da hun var den første mørkhudede kvinnen på forsiden av Vogues septemberutgave.

I Beyoncés avtale med Vogue heter det at hun har den fulle kontroll over den kommende forsiden, i tillegg til bildene og bildetekstene av henne i magasinet. Verken Vogue eller Beyoncé har foreløpig kommentert dette.

Hvordan forsiden til årets septemberutgave vil se ut er enda ikke kjent, men for første gang i motepublikasjonens 126 år lange historie skal det være en mørkhudet fotograf som har tatt cover-bildet.

Huffington Post skriver at Beyoncé skal ha valgt Tyler Mitchell (23) som fotograf.

«Jeg skildrer mørkhudede mennesker og mennesker med annen farge på en veldig ekte og ren måte». Det har Mitchell tidligere fortalt The New York Times. Han har også erfaring fra å skyte kampanjer for både Givenchy og Marc Jacobs.

Wintour har derimot som vane å bruke motefotografer med med tradisjonell erfaring, og ville ifølge kilder nær Vogue-redaksjonen neppe valgt Mitchell til å fotografere en forside.

«Grunnen til at en 23 år gammel mørkhudet fotograf får fotografere Beyoncé til forsiden av Vogue er på grunn av at Beyoncé bruker makten og innflytelsen sin til å gi ham det oppdraget», skal kilden ha sagt til Huffington Post.

Dersom ryktene om at Wintour vil gi seg som redaktør for Vogue faktisk stemmer, vil denne utgaven være hennes siste.

Hovedbilde via Vogue

Les også: Fire utstillinger du kan se i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer