Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Tiktok-bruker som tester ut ulike trender
Bilder via TikTok

Dette er årets verste TikTok-trender

Kjønnsorganer, fatshaming og DIY-fjerning av vorter.

Det er utrolig nok bare to år siden TikTok ble gjort tilgjengelig i Vesten. Den kinesiske videosnuttappen ble raskt superpopulær, og foretrekkes nå av svært mange generasjon Z-ere – og andre. I dag finnes det brukere med nesten 100 millioner TikTok-følgere.

Selv om mange i hovedsak forbinder TiTok med små dansekoreografier eller lipsync, har det også vært en grobunn for ekstremt merkelige, og tidvis også svært farlige trender.

Her har vi samlet noen av årets alle verste TikTok-trender.

Les også: Folk knyte EarPods rundt midjen for å vise at de er tynne

Testikler med smaksløker?

Tidlig i år spredte det seg en merkelig tendens på TikTok. Det hele startet med at én bruker påstod at testikler har smaksløker. Dette inspirerte en rekke menn til å teste om de kunne smake det i munnen, dersom de smurte soyasaus på sine edle deler. Innbilning eller ei, majoriteten mente at jo, det kunne de.

Ifølge Insider stemmer det at testikler har såkalte taste reseptors, noe man tror kan ha noe å gjøre med reproduksjon, men ikke tastebuds, altså smaksløker. Resultatet av «soya saus-forskningen» disse TikTok-gutta gjorde viste seg å være fake news.

The mugshot challenge

Midt under den første bølgen av pandemien begynte en såkalt Mugshot Challenge å spre seg på TikTok. Denne gikk ut på at folk postet falske mugshots (fengslingsbilder. journ.anm) av seg selv, gjerne der de har sminket kutt, sår, blodige neser eller blåmerker i ansiktet. Mange fikk kritikk for å ta utfordringen, blant annet superinfluencer James Charles.

Det problematiske med utfordringen var at majoriteten av de som deltok var hvite, mens det i hovedsak er etniske minoriteter som i hovedsak er utsatt for stadig forfølgelse og fengsling av politiet. 

Isbiter i vaginaen

Det kan høres ut som noe Gwyneth Paltrow ville anbefalt via livsstilsnettstedet Goop, men det er altså en TikTok-trend.

I vår ble det nemlig «populært» å plassere isbiter i vaginaen. Enkelte mente nemlig at dette kunne hjelpe både med depresjon og angst, stramme opp området og hjelpe mot vorter. Ingenting av dette er forankring i forskning, og trenden døde (heldigvis) raskt ut.

TikTok-brukere som spiller døde jøder i konsentrasjonsleire

I sommer skrev Melk & Honning om den sjuke trenden kalt #holocaustchallenge. Den gikk ut på at unge brukere delte filmsnutter der de ved hjelp av både sminke, kostymer og ulike filtre skulle forestille døde jøder under andre verdenskrig.

Filmene hadde bildetekster der brukerne fortalte om gasskamre, tidspunktet de døde eller de forferdelige forholdene i leirene. Visse oppnådde over 100 000 likes. Dette førte til massiv kritikk.

– Det er en trivialisering av folkemordet, Holocaust, som godt kan kalles traumeporno, sa Linda Tinuke Thomas Strandmyr, fungerende leder ved en av antirasistisk senter sin ungdomsavdelinger, Agenda X, til Melk & Honning da.

Bilder via Dazed/TikTok

DIY-fjerning av føflekker og vorter

Kort tid etter kunne engelske medier melde om en ny TikTok-trend. Denne gangen var det snakk om unge folk som valgte å fjerne sine egne føflekker eller vorter hjemme. Til det brukte de enten ulike etsende midler eller redskap for å skrape dem vekk.

Leger var raske med å advare folk om å kaste seg på denne trenden. Ifølge eksperter The Mirror snakket med kan det nemlig gjøre vondt verre. Dette ved at man for eksempel vil sitte igjen med et stort arr i stedet. Det kan også føre til infeksjoner.

«Fatshaming» bollekinnfilter

I høst tok en ny trend over, nemlig en der influencere postet filmer av seg med bollekinnfilter. Den gikk ut på at de virket frustrerte over kinnene, dro og halte i dem med en misfornøyd mine, for så å bli glade når de fikk tilbake sitt vanlige fjes igjen.

ROS fortalte Melk at dette kunne virke triggende på mange.

Nastaran Kowkabi uttalte at det kan være med på å skamlegge en mer kvadratisk ansiktsform, bollekinn eller ekstra kilo.

Ungdom filer tennene med neglefil

Ikke lenge etter gikk en ny trend som en farsott på TikTok. Det ble nemlig populært å filme at man filte ned tennene sine med neglefil, i et forsøk på å få rettere tenner og et penere smil.

Dette var det ekstremt mange som var negative til, spesielt tannleger. En norsk tannlege uttalte til Melk & Honning at man i verste fall kan ødelegge nervene, noe som gjør at de på sikt kan dø. Man kan også skade emaljen som igjen vil kunne før til hull.

PRESS uttalte på sin side til Melk at: – Store og globale aktører som TikTok, må ta ansvar og stenge ned slike trender umiddelbart for å hindre at man ødelegger tennene sine.

TikTok-brukere filer ned tennene sine
TikTok-brukere filer ned tennene sine for å få et penere smil 🙂

Les også: Barnepsykolog til Melk & Honning: – Jeg blir forbanna

Siste saker

Mest lest nå
Les mer