Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: via Weibo

Folk knyter EarPods rundt midjen for å vise at de er tynne

– Ekstremt problematisk kroppspress, mener ungdomsorganisasjonsleder.

Earphones waist challenge går viralt på Weibo, Kinas svar på Facebook.

Nå knyter folk EarPods rundt midjen for å vise at de er tynne.

Les også: Norsk bloggigant får «verstingpris»

Det var Weibo-kontoen Toutiaoxinwen som først startet challengen, skriver Dazed.

I en post på det kinesiske sosiale mediet skriver de:

«For å se hvor mye du har lagt på deg, mens du later deg hjemme, sjekk hvor mange ganger du får øretelefonene dine rundt midjen din. Tagg oss i bildene dine og tagg vennene dine slik at vi kan gjøre denne challengen sammen».

Earphones waist challenge: Nå knyter folk ørepropper rundt midjen for å vise hvor tynne de er
Flere brukere har kastet seg på earphones waist challenge. Foto: skjermdump fra Weibo

Nå reagerer leder i Press – Redd Barna sin ungdomsorganisasjon, Mina Vinje på den virale kroppsutfordringen.

Leder i Press, Mina Vinje

At en slik type utfordring går viralt er et tegn på at det er stort kroppspress blant ungdom. Slike typer utfordringer som dette tenker jeg er ekstremt problematiske fordi de går ut på at man skal ha eller vise fram bare én type kropp, sier hun til Melk & Honning.

Hun presiserer at det ikke er noe galt med å ha en smal nok midje til å surre ørepropper rundt, men at problemet er at man fremmer en trend der målet er at alle midjer skal se like ut.

– Slike typer utfordringer forteller ungdom at det er et kroppsideal som er bedre og finere enn andre. Og at hvor tynn midjen din er og hvordan kroppen din ser ut er det som er viktig. Det er ekstremt synd, sier hun.

Dårlig psykisk helse

Vinje forteller at barn og unge i dag allerede blir utsatt for et stort kroppspress gjennom reklame- og media, og mener de ikke trenger flere ting som kan føre til usikkerhet, dårlig selvbilde og dårligere psykisk helse.

Hun oppfordrer unge til å stå i mot slike utfordringer.

– Tenk gjennom før du eventuelt deltar. Og husk at kroppspress er noe som er en del av et større bilde. Det er ofte noen som tjener penger på dette og ønsker at ungdom er usikre og føler på kroppspress slik at man kjøper flere produkter og tjenester, avslutter hun.

Ikke første gang

Den nye challengen føyer seg inn i rekken av tilsvarende trender de siste par årene fra kragebein-utfordringen i 2015 til A4-ark-utfordringen i 2016 der kvinner over hele verden målte seg mot et A4-ark for å vise hvor tynne de var rundt midjen. Samme år kom også iPhone 6 kne-utfordringen der kvinner holdt iPhonen tvers over knærne for å vise hvor tynne de var.

Les også: Gigi Hadid åpner om kroppspress

Siste saker

Mest lest nå
Les mer