Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gucci vant den røde løperen under nattens Met Gala.

Designerne og motehusene som dominerte Met-gallaen

Og de som glimret med sitt fravær.

Ikke overraskende var det Gucci som dominerte den røde løperen under nattens Met Gala. Det skriver bransjenettstedet Business of Fashion som har laget en oversikt over hvilke designere og motehus som kledde opp flest stjerner under det som var den 71. Met-gallaen i rekken natt til tirsdag.

Les også: Se stjernenes antrekk på den røde løperen under Met-gallaen

Tre ganger så mange mentions som andreplassen

Mens Gucci troner øverst med 25 er det langt ned til andreplassen. Der finner vi Ferragamo som kledde opp 14 stjerner. Hakk i hæl følger Moschino med 10 stjerner, deretter Prada, Prabal Gurung, Christian Siriano, Valentino, Christopher Kane og til slutt Brandon Maxwell.

Harry Styles i Gucci. Foto: Gucci. Gjengitt med tillatelse.

Også i fjor var Gucci blant merkene som fikk mest oppmerksomhet under Met-gallaen. Det samme var spådd å skje i år spesielt ettersom det italienske luksusmotehuset med kreativ direktør Alessandro Michele i spissen var blant sponsorene til motefesten. Med det kledde de opp navn som Harry Styles, Dapper Dan, Dakota Johnson, Jared Leto, Hari Nef, Salma Hayek og Karlie Kloss og fikk over 45,000 mentions i sosiale medier bare under rød løper. Det er tre ganger så mye som Valentino på en andreplass.

Les også: Norske Kristine Frøseth gjorde sin Met Gala-debut for Chanel

Men antallet er ikke nødvendigvis avgjørende. For til tross for at Brandon Maxwell «bare» kunne smykke seg med ett stjernenavn var det ingen ringere enn Lady Gaga. Hun bar hele fire antrekk – som hun forøvrig alle skiftet til før hun i det hele tatt hadde gått av den røde løperen. Det sikret merket 6,500 mentions i sosiale medier. Samme effekt fikk The Blonds som kledde opp skuespiller og artist Billy Porter.

Lady Gaga i Brandon Maxwell. Foto: Getty Images.

Skandalemotehus og norsk design

Heller ikke overraskende glimret Dolce & Gabbana med sitt fravær. Det italienske luksusmotehuset har ligget lavt etter en rekke skandaler den siste tiden – og stjernene har skydd merket som pesten. Også Calvin Klein var mer eller mindre fraværende, skriver Business of Fashion – og viser til sjefdesigner Raf Simons noe plutselige, men ikke overraskende exit tidligere i år. Tommy Hilfiger kan på sin side være fornøyd. De kledde opp stjerner som Zendaya og momager Kris Jenner, noe som sikret det amerikanske motehuset flest mentions i sosiale medier etter Lady Gaga og Harry Styles.

Den norske designeren Peter Dundas kledde også opp flere stjerner i sitt merke Dundas, blant dem modell og designer Emily Ratajkowski. Hun ankom den røde løperen i en gjennomskinnelig kjole med cutouts toppet med en bevinget hodepryd med kjettinger og fjær. Også artist Ciara var kledd i nordmannens design i en smaragdgrønn kjole med cutouts, høy splitt og slep med fjær.

Emily Ratajkowski i Dundas. Foto: Getty Images.

Hovedbilde: Jared Leto i Gucci. Foto: Getty Images.

Les også: Se stjernenes egne Insta-bilder fra Met-gallaen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer