Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Lady Gaga under Met-gallaen 2019. Foto: Neilson Barnard/Getty Images

Se antrekkene fra nattens Met-galla

Slik tolket stjernene camp-temaet.

Natt til tirsdag norsk tid gikk årets Met-galla av stabelen som den 71. i rekken. Motebransjens svar på Oscar-utdelingen holdes tradisjonen tro den første mandagen i mai på Metropolitan Museum of Art i New York.

Årets tema er camp eller nærmere bestemt Camp: Notes of Fashion som definert i Susan Sontags ikoniske essay fra 1964. Det har vært en kilde til forvirring blant både arrangører og gjester dog likevel langt mindre kontroversielt enn fjorårets tema Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination. Mer om årets tema kan du lese her.

Som vanlig er det knyttet stor spenning til hva gjestene har på seg under det som gjerne omtales som motens Super Bowl, og det er gjerne de globale luksusmotehusene som allerede har kontrakter om å kle opp de største stjernene som for alvor får skinne. Det samme får både stylister og makeup-artister – vel og merke dersom de tagges i sosiale medier. Som forventet var Gucci godt representert på den røde løperen under nattens Met-galla – det var de også i fjor, men i år var de i tillegg blant sponsorene, mens Dolce & Gabbana ikke overraskende glimret med sitt fravær i kjølvannet av en rekke skandaler for det italienske motehuset.

Vertinne Anna Wintour var som vanlig kledd i Chanel couture – en gest som denne gangen naturlig nok fikk en slags ekstra dimensjon med designer Karl Lagerfelds død tidligere i år. Også Lady Gaga overrasket på den røde løperen i det som var hele fire antrekk på én gang signert Brandon Maxwell

Se bildene fra nattens Met-galla-antrekk her:

Alle bilder: Getty Images.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer