Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Den norske skuespilleren Kristine Frøseth gjorde sin Met Gala-debut i 2019 som Chanels nye ambassadør.

Norske Kristine Frøseth gjorde sin Met Gala-debut med Chanel

Hun er det franske luksusmotehusets nye ambassadør.

Natt til tirsdag norsk tid gikk årets Met Gala – den 71. i rekken – tradisjonen tro av stabelen på The Metropolitan Museum of Art i New York. Samlet var noen av verdens største stjerner under det som gjerne refereres til som motebransjens svar på Oscar-utdelingen eller motens Super Bowl. Og det er som kjent nærmest umulig å få billetter.

Blant de inviterte var den norske skuespilleren Kristine Frøseth (22) som med det ikke bare gjorde sin Met Gala-debut, men også sin debut som Chanels nye ambassadør.

Se stjernenes antrekk på den røde løperen her.

– Kan ikke tro det

Det er W Magazine som først omtalte nyheten(e). De har fått et eksklusivt møte med den norske skuespilleren dagen før dagen.

«Jeg fikk telefonen fra agenten min og jeg kan fortsatt ikke tro det. Chanel er et merke som jeg siden dag én har hatt så mye respekt for; Hvordan Cocos reise startet og hvordan hun skapte merket. For ikke å nevne menneskene bak – de føles som familie. Mange kan gjøre seg til, men dette er ekte og intimt», sier Kristine Frøseth i intervjuet.

Kristine Frøseth under Chanel-visningen for SS19. Foto: Getty Images.

Det er bare litt over ett år siden hun for første gang var invitert til det som var hennes første Chanel-show i Paris – da for visningen av det franske motehusets Fall19-kolleksjon der ærverdige Grand Palais for anledningen var omgjort til en høstskog med både trær og løv.

«Det luktet som en ekte skog – det var galskap. Det er som skuespill der de bygger et sett og du er i en annen verden».

I Chanel haute couture

For sin Met Gala-debut natt til tirsdag hadde Frøseth på en Chanel-kjole fra motehusets Fall16 haute couture-kolleksjon.

Nærmere bestemt look nummer 47 – en elfenbensfarget silkekjole med sorte fjærdetaljer. Den skal ha tatt 270 timer å lage bare detaljene på kjolen, og ytterligere 400 timer å lage overdelen med blomster i organza og med sorte fjær, perler og sløyfer i gull og hvitt.

«Ord kan ikke beskrive den. Den er rett og slett utrolig. Den har en styrke. Jeg føler nærmest at jeg tar på meg en rustning».

Det er ikke første gang Frøseth får omtale på det internasjonale motenettstedet. I fjor stilte hun i norsk design fra topp til tå for W Magazine stylet av stylist og Norges-venn Yael Quint i blant annet Pia Tjelta, FWSS og Anne Karine Thorbjørnsen.

Kristine Frøseth er for tiden aktuell i filmen Low Tide, den nye Netflix-serien The Society der hun spiller mot blant andre Kathryn Newton, Gideon Adlon og Grace Victoria Cox, og det som beskrives som hennes største prosjekt i karrieren til nå, filmatiseringen av John Greens roman Looking for Alaska der Frøseth har hovedrollen.

Les hele intervjuet med Kristine Frøseth i W Magazine her.

Skjermdump fra W Magazines Instagram Stories.

Hovedbilde via W Magazine.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer