Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gigi Hadid på catwalken for Tom Ford FW'19/20

Designerne flykter fra New York Fashion Week

Igjen.

De siste årene er det skjedd store skifter i motebransjen. Sjefsdesignere har takket for seg etter kun kort tid hos motehus som Raf Simons hos Dior, og flere merker flytter over fra en moteuke til en annen, etter mange år det samme stedet. Allerede i 2015 var dette en merkbar tendens da The Row flyttet fra New York til Paris og Tom Ford fra London til Los Angeles.

Sistnevnte har siden den gang tatt over stafettpinnen som leder for CFDA – Council of Designers of America – og lovet å revitalisere New York Fashion Week, som har minket kraftig i popularitet de siste par årene.

Ford velger imidlertid selv å vise sin nyeste kolleksjon i Los Angeles fremfor på Manhattan.

Les også: Oslo Runway gjør comeback – slik blir den nye norske moteuken

Amerikanerne viser i Europa

En annen som velger bort New York er Jeremy Scott. Designeren som er kjent for sine voldsomt tematiske kolleksjoner har ifølge WWD bestemt seg for å «hylle byen der han først lanserte sin designkarriere», nemlig Paris. Han vil derfor vise sin FW’20-kolleksjon under Couture-uka i juli.

Tidligere i år ble det også kjent at Tommy Hilfiger, som ved en rekke anledninger har vært en del av programmet i New York, har valgt London i stedet. Hans såkalte Tommyshow vil ifølge Fashion United bli holdt på Tate Modern under moteuka i London i februar.

En annen gjenganger på programmet, Phillip Lim, dropper også å holde visning under moteuka i New York. I stedet skal han, ifølge Fashion United, holde en uformell hjemmefest der han viser frem sin nye kolleksjon.

Det er også kjent at It-merket Pyer Moss står over denne sesongens moteuke i New York. Samtidig ryktes det at Ralph Lauren har planer om å flytte visningen til Europa.

Les også: – Vi kan lage noe eget som er mye mer spennende enn en ren moteuke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer