Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Chanel og Virginie Viard viste sin FW21-kolleksjon i Paris
Chanel-sjefen brøt årelang tradisjon. (Foto: Chanel)

Chanel droppet showet til fordel for intim visning

Overrasket alle – til og med egen PR-avdeling.

Koronapandemien har tvunget både små og store designere, merker og motehus til å tenke nytt. For med mer eller mindre null publikum og null streetstyle, er det fortsatt liv laga for de store motevisningene?

Les også: Hvordan ser fremtidens Chanel ut uten Karl Lagerfeld?

Tirsdag viste Chanel med Virginie Viard ved roret sin FW21-kolleksjon. Men denne gangen var det ikke i Grand Palais i hjertet av Paris der det erkefranske luksusmotehuset har vist sine kolleksjoner siden 2005.

(Chanel sitt forhold til Grand Palais går langt tilbake. I 2018 spyttet luksusmotehuset inn en svimlende sum i restaureringen av det franske landemerket.)

Så uvant var det at selv ikke PR-avdelingen hadde fått det med seg. De sendte nemlig ut invitasjoner der de ønsket velkommen til digital visning. Der stod der: «Showet vil bli holdt i de vakre rammene til Grand Palais». Dette ble senere korrigert i en ny mail fra PR-ansvarlig.

Denne gangen var location mye mer intim, og showet dertil nedskalert.

Det er en helt ny vri fra Viard som hittil har videreført sin forgjenger og tidligere sjef Karl Lagerfeld sine mildt sagt overdådige show under glasskuppelen i Grand Palais. Mens han har omgjort stedet til blant annet et klassisk gresk amfiteater, et kjøpesenter, en flyplass, en parisisk gatescene, en fransk hage og en romstasjon, valgte Viard nå en ganske annen tilnærming.

Grunnet korona hyret hun inn motefotografduoen Inez og Vinoodh til å filme visningen. Den var en hyllest til Lagerfelds Chanel-visninger fra 70-tallet.

Location var den smått legendariske franske nattklubben Chez Castel i Paris. Den har ifølge Grazia huset noen av verdens mest kjente mennesker siden den først åpnet dørene i 1961.

– Jeg ville ha et lite lokale, sier Viard.

Les også
9 serier vi vil binge i sommer

– Jeg vet ikke om det er på grunn av tiden vi lever i. Men jeg ville ha noe varmt og livlig. Jeg så for meg at modellene holdt sitt eget show. At de gikk fra rom til rom, forbi hverandre i trappen, hang jakkene sine utenpå hverandre i garderoben og gikk for å skifte. Da tenkte jeg på visningene Karl har fortalt så mye om. I gamle dager, for lenge siden da modellene kledde på og sminket seg selv.

Hun beskriver location som «veldig sensuell». Grunnen til at hun valgte Castel skal være dets mange rom, spiraltrappen og baren.

Om kolleksjonen sier hun følgende:

– Denne kolleksjonen er en miks av to ting: atmosfæren fra skiferier, som jeg elsker, og en viss idé om kul parisisk chic fra 1970-tallet til nå.

Det resulterte i skidresser brodert med Chanel-logoen, strikk som skal varme i og utenfor løypene og til og med toppluer samt klassiske tweed-jakker med tyll, quiltede jumpsuits, høyhalsere, og moon boots med fake fur. Stylingen var lag på lag med fokus på kontraster mellom volum og proposjoner samt i materialer – en silhuett som minner Chanel-sjefen om den britiske toppmodellen Stella Tennant som døde brått rett før jul i fjor.

Se hele Chanel-visningen her:

Les også: Designer: «Hvorfor var jeg den eneste som viste munnbind på catwalken?»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer