Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Den britiske modellen Stella Tennant er død
Karl Lagerfeld her med Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Kate Moss, Stella Tennant i Paris i 1996. (Foto: William STEVENS/Gamma-Rapho via Getty Images)

Modellen Stella Tennant døde brått

Den 50 år gamle modellen døde i går.

Den britiske modellen Stella Tennant døde tirsdag 22. desember. Hun ble 50 år gammel. Dødsårsaken skal foreløpig være ukjent, men dødsfallet skal ha skjedd brått, skriver The Guardian.

Familien bekrefter hennes død, og i en uttalelse sier de: «Det er med stor sorg vi annonserer Stella Tennants plutselige død, den 22. desember 2020».

Politiet betegner ikke dødsfallet som mistenkelig.

«Stella var en fantastisk kvinne og en inspirasjon for oss alle. Hun vil bli dypt savnet», sier familien i sin uttalelse.

Tennants familie ber om respekt for privatlivet, og opplyser om at en minnestund vil planlegges og kunngjøres på et senere tidspunkt.

Chanels ansikt utad

Stella Tennant regnes som blant de originale supermodellene fra 90-tallet. Hun har delt catwalk med andre kjente navn som Kate Moss og Erin O’Connor. Hennes unike looks gjorde henne til både muse og favoritt for flere designere, blant annet Alexander McQueen og avdøde Karl Lagerfeld. Tennant har vært å se i kampanjer for høyprofilerte merker som Calvin Klein og Hermès, og også vært Chanels ansikt utad.

Stella Tennant på catwalken for Chanels Cruise Collection 2016/2017 i Cuba i 2016. (Foto via Getty Images/Thomas Concordia)

Hennes første shoot for britiske Vogue var i 1993 med fotograf Steven Meisel. Disse bildene ble sett på som kontroversielle, på grunn av den grunge-inspirerte stilen og Tennants nesering. Siden har hun prydet forsiden på en rekke store internasjonale motemagasiner slik som Harper’s Bazaar og franske og italienske Vogue. Hennes siste britiske Vogue-cover var i 2018, skutt av samme fotograf.

Kate Moss og Naomi Campbell delte en siste hilsen til sin modellkollega via Instagram.

Kate Moss’ offisielle Instagram-konto skriver: «Hvil i fred, kjære Stella» og et knust hjerte.

Naomi Campbell deler et innlegg med flere bilder av Tennant, og skriver blant annet at hun var en «class act in every way» og at hun var ydmyk, lojal, balansert praktisk og «en sjelden skjønnhet både på innsiden og utsiden».

Skeptisk til bransjen

Tennant var også kjent for å være kritisk til modellbransjen og moteindustrien som hun selv var en del av. I 2016 fortalte hun The Evening Standard at hun hadde vært usikker på modelljobbingen – om hun egentlig «ville åpne døren og se hva som var bak».

– Jeg visste ikke om jeg ønsket å bli objektivisert. Jeg tenkte det var en stor, overfladisk verden, og jeg var ikke helt sikker på at jeg likte hva jeg så, sa Tennant til storavisen den gang.

Les også: Anniken Jørgensen om kyssebildet: «Trodde det skulle mer til for å «break the internet»».

Siste saker

Mest lest nå
Les mer