Bella Hadid åpner opp om depresjon

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Bella Hadid åpner opp om depresjon

– Jeg gråt hver morgen, i lunsjen og før jeg sovnet.

Det er ingen hemmelighet at det blir stadig mer åpenhet rundt mental helse i motebransjen.

Nå åpner toppmodell Bella Hadid (23) opp om at hun i kjølvannet av karrieren har slitt med depresjon.

– Lenge ville jeg ikke snakke om det, og jeg har gått gjennom mye de siste årene når det kommer til min mentale helse. Jeg har skyldfølelse for å kunne leve dette utrolige livet, ha mulighetene jeg har, men likevel fortsatt være deprimert. Det gir ikke mening, sier Bella fra scenen under Vogue Fashion Festival i Paris fredag melder WWD.

Problemene eskalerte i takt med at karrieren skøyt i været, forteller toppmodellen.

– Jeg gråt hver morgen, i lunsjen og før jeg sovnet. Jeg var veldig følelsesmessig ustabil en periode da jeg jobbet 14-timersdager fire måneder i strekk som 18-åring. Jeg tror egentlig jeg bare trengte litt pusterom. Det ble en ond sirkel.

Pause fra sosiale medier

Etter en pause fra sosiale medier er den 23 år gamle toppmodellen nå tilbake. Hun bruker plattformen for å promotere bevissthet rundt mental helse.

– Jeg håper at jeg kan hjelpe. Det ville vært et svik mot meg selv dersom jeg ikke hadde snakket om disse tingene, for det er rett og slett det jeg har gått gjennom de siste fem årene. Nå går det bedre, men det tok en stund.

Tidligere i høst åpnet Bella opp om sin mentale helse i en Instagram-post der hun takker fansen for bursdagsgratulasjoner.

https://www.instagram.com/p/B3fOqawgrC9/

Hyller Rihanna

Fra scenen i Paris innrømmer hun at første gangen hun følte seg komfortabel i undertøy på catwalken var for Rihanna under hennes Savage x Fenty-visning i New York i september. Det til tross for at hun har gått hele tre ganger under det kontroversielle og utskjelte Victoria’s Secret Fashion Show.

– Rihanna er helt utrolig. For meg var dette første gangen jeg følte meg skikkelig sexy på catwalken, forteller Bella.

Les også: Toppmodellen får kritikk for dette antrekket – nå slår hun knallhardt tilbake