Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Motebransjens mektigste betaler designernes korona-regninger

– Alltid noe man kan gjøre i en krise.

Koronaviruset og de viktige tiltakene for å hindre smittespredningen har påvirket en hel verden. Innad i motebransjen stenger butikker, merker går mot konkurs, moteuker avlyses, arrangementer utsettes og hele motehjulet trues.

Nå tilbyr en av motebransjens mektigste kvinner, Anna Wintour, økonomisk korona-hjelp til moteaktører som er rammet av pandemien.

Hvert år teamer Vogue-redaktøren opp med Council of Fashion Designers of America (CFDA) for å skape CFDA/Vogue Fashion Fund. Fondet støtter opp om up-and-coming talenter i motebransjen.

I år vil støtten i stedet gis til unge designere, skreddere og produsenter som sliter med å betale regningene på grunn av koronautbruddet, ifølge The Independent.

– Det er alltid noe man kan gjøre i en krise, skriver Anna Wintour på Vogue.

Les også: Kylie Jenner hylles for korona-hjelp

Et steg i riktig retning

– En av de verste følelsene en krise som denne kan skape er hjelpeløshet. Og det er så mye hjelp som trengs, særlig når små bedrifter og arbeidere over hele landet opplever de ødeleggende økonomiske konsekvensene av dette. Motebransjen er blant dem som allerede er påvirket, fra designere og deres ansatte til butikkhjelpere, fortsetter redaktøren.

– Det finnes inspirerende historier om designere som lager ansiktsmasker og medisinsk utstyr, men jeg har også hørt om de som frykter de ikke får lønn, eller som har fått returnerte bestillinger, stengt butikkene sine, og som frykter at selskapene og levebrødene deres ikke kommer til å overleve det vi nå går igjennom.

Wintour er likevel optimistisk, inspirert av tidligere CFDA/Vogue-initiativ som har hjulpet blant annet i etterkant av terroren i New York 11. september 2001.

– Det er ingen enkel løsning for industrien vår, jeg vet det. Utfordringene vi møter er store. Men jeg håper at dette fondet er et steg i riktig retning. Og jeg gleder meg til å fortelle dere mer om det i dagene og ukene som kommer.

Les også: Anna Wintour kaster seg inn i bærekraftsdebatten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer