Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kjendisdesigner Alexander Wang snakker ut om overgrepsanklagene
Alexander Wang svarer på overgrepsanklager. (Foto: Fernando Leon/Getty Images for Brandon Maxwell)

Alexander Wang snakker ut overgrepsanklagene

«Jeg skal bli bedre».

Rett før jul i fjor slår anklagene om seksuell trakassering og overgrep mot Alexander Wang ned som en bombe i moteverdenen.

Helt nytt er det imidlertid ikke, for mer eller mindre løse anklager mot kjendisdesigneren hadde begynt å florere allerede tilbake i 2018, men svinnet etterhvert hen.

Men så står flere frem med sine historier. De forteller om seksuell trakassering og overgrep, og flere påstår at han skal ha dopet dem ned.

Først på nyåret i år svarer Wang på anklagene. Han kaller de «løgner» og «helt grotesk falske», og han nekter videre å ha noe med dette å gjøre.

En liten måned senere kommer det ytterligere anklager mot den amerikanske designeren – delvis grunnet manglende respons fra moteindustrien. Senere har også flere anklager kommet mot ham.

Alexander Wang sine mange kjendisvenner har vært veldig stille den siste tiden. Her er han med Bella Hadid i New York i 2019. (Foto: Gotham/GC Images)

Nå svarer Alexander Wang igjen på anklagene.

Denne gangen i en uttalelse på sin egen Instagram-profil.

Her skriver han:

«Jeg støtter retten deres til å komme frem, og jeg har lyttet til hva de har å si. Det var ikke lett for dem å dele historiene sine, og jeg angrer på at jeg har handlet på en måte som har forårsaket dem smerte».

Designeren skriver videre at selv om han er uenig i «noen av detaljene» i historiene, lover han å «gjøre det bedre».

Det er første gang Wang faktisk erkjenner å ha gjort noe galt.

Lisa Bloom, advokaten som representerer ti av anklagerne mot Wang, skriver på Twitter at de har møtt designeren og hans team og at hennes klienter fikk muligheten til å fortelle sin historie til ham. Hun skriver videre at de har notert seg Wangs unnskyldning, og at de nå går videre med saken.


Trenger du noen å snakke med?

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte: Tlf 800 57 000


Les også: Supermodell hyller kvinnene som anklager eksmannen for overgrep

Siste saker

Mest lest nå
Les mer