Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Admir Batlak: Neida, det er ikke farvel

– Mange har lurt på om navnet hinter til at jeg nå slutter som designer.

Vi må innrømme at vi nærmest fikk hjertet i halsen da vi fikk invitasjonen fra Admir Batlak til å se hans nyeste presentasjon med navnet «Waves (Goodbye)». Gjennom flere år i motebransjen har han flere ganger blitt fremholdt som en av våre fremste designere, og gang på gang har han blitt hyllet for sine kreasjoner og kolleksjoner der mote møter kunst. Hva nå? Ville han med dette ta farvel med motebransjen en gang for alle – og heller satse på kunsten? Vi spurte.

– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som lurer på om navnet på presentasjonen hinter til at jeg nå slutter som designer, men det er så enkelt som at utstillingen skjer på en båt, et imaginært cruise som skal avgårde og jentene vinker adjø, forteller Batlak til Melk & Honning.

Allerede i oktober i fjor ble designeren invitert av Galleri Slursula til å gjøre presentasjonen som fant sted på Frognerstranda i Oslo lørdag ettermiddag.

– Nå som dette prosjektet er ferdig vil jeg gå i gang med noe nytt ganske snart. Jeg vet fremdeles ikke om det skal presenteres under Oslo Runway i august.

Under grå himmel og en gradestokk som viste knapt fire grader viste Batlak fire kjoler spesialdesignet for nettopp denne presentasjonen. De ble vist av fire modeller på en båt.

– I likhet med de to siste visningene mine på Galleri Riis, er det også her en konflikt eller en spenning mellom visuelt og tematisk innhold. Jeg jobber alltid med mange referanser i håp om et nytt visuelt uttrykk, så jeg liker ikke å fortelle hva det nøyaktig handler om, men jeg prøver vel å peke på noen problemer som seksualisering og selv-objektifisering. Siden utstillingen skjer på en båt er det flere maritime hint: Pirater, gallionsfigurer, gay cruise-farere, forteller Batlak til Melk & Honning.

– Visningsformatet er en slags levende utstilling med elementer av performance, legger han til. 

Du er jo kjent for å la mote møte kunst. Ser du på deg selv først og fremst som klesdesigner, kunstner – eller begge?

– Jeg vet ikke hva tittelen min ender opp med å være, men jeg ser for meg at arbeidet mitt fremover vil i enda større grad være en miks av mote og kunsthåndverk med tydelig fokus på presentasjon og formidling, avslutter Batlak.

Alle bilder er Melk & Honnings egne. 

Les også: Hun tar norsk design ut i verden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer