Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Tips til hva du kan finne på i hjemmekarantene

9 ting å finne på hjemme

Tipsene som kurerer «brakkesyke».

For å hindre spredning av koronaviruset anbefales det å holde seg hjemme og å unngå sosiale sammenkomster. For mange kan det være tungt å skulle være innendørs absolutt hele tiden. Her er tipsene som kanskje gjør det litt lettere.

Reparer ødelagte klær

Stopp hullet på genseren som har ligget innerst i klesskapet en liten evighet, fiks buksa som har revnet eller hva med å sy om? Du trenger ikke nødvendigvis den mest fancy Singer-symaskinen som finnes. Du kommer langt med nål, tråd – og hvis det virker altfor uoverkommelig – tutorials på YouTube.

Hør på The BoF Podcast

Visste du at bransjenettstedet Business of Fashion har en egen podcast? Her kan man lære om viktige aspekter ved bransjen fra noen av moteindustriens største navn. Veja-grunnlegger Sébastien Kopp og Stella McCartney snakker om bærekraftig business, man kommer på innsiden av Guccis strategier og Tommy Hilfigers univers, og Christian Louboutin forteller om hvordan han gjorde røde såler om til et statussymbol.

Shop lokalt (på nett)

Koronaviruset tvinger Oslos motebutikker til å stenge, og flere norske aktører satser derfor nå sterkere på nett deriblant F5, Ensemble, Dapper og Velouria Vintage. Høyer lar deg shoppe via FaceTime. Eller hva med å kjøpe økologisk sjokolade levert på døren fra nyåpnede Decouvreur på Gimle i Oslo? Eller grønne planter fra Luck? Støtt opp om lokale butikker som sliter, og husk at også flere frisører og hudpleiesalonger har egne nettbutikker, deriblant både Gevir og Gimle Parfymeri på Frogner i Oslo.

Innfør spadag(er)

Skjem deg bort litt. Ta en hårkur, legg deg på sofaen med en ansiktsmaske mens du binger litt og drikk en kopp varm te eller tar et glass vin. Skrubb kroppen og gjør unna årets kanskje første manikyr og pedikyr selv. For våren er tross alt rett rundt hjørnet. Hiv deg på hudpleietrenden med ansiktsmassasje med krystallruller og Gua Sha. Eller hva med å prøve deg på hudpleieprodukter som du lager selv på kjøkkenet?

Moteserier- og filmer å binge

Designkonkurranser er en ekte guilty pleasure. Og i vinter kom en ny serie på Netflix, Next in Fashion ledet av Alexa Chung og Tan France. Dokumentaren Jeremy Scott. The people’s designer på Netflix tar for seg hvordan designeren har jobbet seg opp fra trange kår på en gård til å bli kreativ leder i Moschino.

Avkledd med Jenny Skavlan. Foto: NRK

Snart kommer tredje sesong av Killing Eve på HBO. Hva med å varme opp med de to første sesongene fulle av mote, mørk humor og katt-og-mus-lek? Avkledd er siste serie ut på NRK som tar for seg motebransjen. Her ser Jenny Skavlan på hvorfor vi kler oss som vi gjør. Med i de ulike episodene er dessuten et knippe norske motepersonligheter.

Bestill take-away fra Oslo-restaurantene

Flere steder i serveringsbransjen har stengt dørene på grunn av tiltak fra regjeringen for å hindre smittespredning. Kun restauranter med god plass får ha åpent i denne perioden. Flere har begynt å fokusere mer på take-away for å få hjulene til å gå rundt. Deriblant Brutus, Katla, Trattoria Popolare og Villa Paradiso. Så bestill take-away fra favorittrestauranten din, og lag din egen restaurant hjemme i stua.

Les et magasin fra perm til perm

For hvor ofte gjør du egentlig det? Har du en stabel med motemagasiner som samler støv? Les! Har du ikke noen liggende – her er et lite utvalg mars-utgaver:

Danske Eurowoman har denne måneden to ulike illustrerte forsider med dronning Margrethe på, som fyller 80 år i år. Garantert et samlerobjekt! Har du ikke hørt om Ana de Armas er det på tide. Til Vanity Fair Uk snakker skuespilleren aktuell med filmen Knives Out blant annet om det å skulle spille den neste Bond-piken. Britiske Vogue fokuserer på eco-beauty i sin mars-utgave, og har snakket med toppmodell Irina Shayk om å starte på nytt (etter bruddet med Bradley Cooper?).

Les også: Månedens lesning: mars

Foto via @eurowomandk
Les alle gamle Vogue Italia-magasiner gratis på nett

I et forsøk på å gjøre hjemmetiden hakket hyggeligere, åpner italienske Vogue opp arkivet sitt gratis, og lar alle få lese magasinene helt fra 1964 og frem til i dag, frem til 13. juni.

«Vogue Italia-arkivet er hjertet av magasinet vårt; det er historien vår og kompasset som peker på fremtiden vår. Ved å åpne det opp for våre lesere gratis, tilbyr Condé Nast en billett til en fantastisk reise i tid og sted. Arbeider av verdens beste fotografer vil ta dem til herlige steder hvor de kan ta en nærmere titt på ikonene fra de siste tre generasjonene. Det er en skattejakt av skjønnhet og frihet, som vi håper vil gi trøst til alle i disse mørke tider, skriver Emanuele Farneti, sjefredaktør i Vogue Italia på deres nettsider.

Gå Marie Kondo på klesskapet

Vi er halvveis i årets første vårmåned, og opprydding hører våren til. Kjør på med Feng Shui- og Marie Kondo-ryddemetoder i klesskapet, og rydd unna klær du ikke har brukt på evigheter. Legg ut på Tise, Finn eller lignende – men husk å følge retningslinjene fra myndighetene når det gjelder kontakt med andre og karantene. Du kan også gi bort det du ikke bruker til aktører som Fretex.

Les også: Bella Hadid i hjemmekarantene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer