Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Moteserier vi savner
Sex & The City. Foto via Harper's Bazaar

8 «moteserier» vi savner

Husker du disse garderobene?

Det er ikke bare ferske seriesuksesser som The Crown, Killing Eve, Emily in Paris og The Undoing som får moteinteresserte hekta nå.

Også 90- og starten av 2000-tallet disket opp med en rekke gode moteserier – og serier der moten spilte en sentral rolle – selv om det ikke nødvendigvis bare var misunnelsesverdige garderober vi fikk se. Likevel ble ofte hovedrollene stilikoner og ikke minst tema for opphetede diskusjoner.

Her er åtte slike serier som vi savner:

Desperate Housewives

Frustrerte Fruer ble sendt på norske tv-skjermer fra 2004 til 2012. Hver uke benket nordmenn seg foran skjermen for å se hva de frustrerte fruene Bree, Susan, Gabrielle og Lynette skulle finne på i Wisteria Lane i den fiktive byen Fairview i Eagle State.

Alle damene hadde veldig ulike personligheter – og også garderober. Det var dydige Bree med en preppy garderobe bestående av elegante cardigans, tweed drakter, argyleruter og perlekjeder. Klumsete og forvirra Susan i avslappet stil med jeans, t-skjorter og singletter.

Moteserier vi savner
Desperate Housewives. Foto via Vulture

Tidligere modell og glamorøse (eller småtrashy) Gabrielle med divanykker i kjoler i sterke farger, miniskjørt og paljetter – jo mer, dess bedre. Og Lynette, businesskvinnen som blir husmor med én rutete og praktisk skjorte med flekker på.

The O.C

Rike rikmannsbarn med rikmannsproblemer. Vanvittig irriterende, men svært avhengighetsskapende! Da The O.C hadde premiere i 2003 følte tenåringer over hele verden at de endelig hadde fått en skikkelig kvalitetsserie, full av dramarama.

Moteserier vi savner
The O.C. Foto via WhoWhatWear

De fire hovedrollene spilt av da nokså ukjente Mischa Barton, Rachel Bilson, Adam Brody og Benjamin McKenzie kickstartet virkelig karrierene deres. Og Barton og Bilson ble nærmest over natten til udødelige stilikoner i rollene som Marissa og Summer.

«Alle» ville enten ha Marissas plisserte denimskjørt, avcroppede jeans med lavt liv, regnbue-boleroer og halterneck-topper, eller Summers bohostil med korte bondebluser, mønstrede kjoler, søte topper med jeans, skriver Harper’s Bazaar.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Ugly Betty

Inspirert av columbiansk telenovela, med superstjerne Salma Hayek som produsent, ble Ugly Betty en stor suksess da den rullet over tv-skjermen fra 2006 til 2010. Her møter vi meksikansk-amerikanske Betty Suarez som drømmer om å jobbe i magasinbransjen.

Når hun får seg jobb som assistent til sjefsredaktøren i motemagasinet Mode – inspirert av Vogue, begynner hjulene å rulle. Og det til tross for at Betty er lubben (i hvert fall etter datidens syke kroppsidealer), bruker briller og har regulering.

Serier vi savner
Ugly Betty. Foto via The Independent

Det artige med Ugly Betty (som er ganske misvisende, ettersom Betty slettes ikke kan kalles stygg), er at den ganske så grelle garderoben hennes faktisk består av kun designerplagg som Chanel og Gucci, plukket ut av kostymedesigner Patricia Field og Eduardo Castro, skriver LA Times. Men satt sammen med de merkeligste kombinasjoner og farge- og mønstervalg, kan selv det vakreste designerplagg fremstå som utrendy.

Og nettopp på grunn av mangel på motesans, blir Betty mobbet på jobb av Marc, Amanda og kreativ direktør Wilhemina, som sammen representerer kremen av tidlig 2000-talls mote.

Beverly Hills 90210

Enten du digget Brendas røde lepper og blå jeans, badboy-stilen til Dylan med Ray Bans og hvit helsetrøye, eller den kule olajakka til Brandon – alle hadde sin favoritt og klare stilikon i Beverly Hills 90210 (i hvert fall hvis du vokste opp på 80- og 90-tallet).

Moteserier vi savner
Beverly Hills 90201. Foto via Rolling Stone

Kultserien som gikk fra 1990 til 2000 bergtok en hel generasjon med sin såpeopera for tenåringer.

Og stilen deres er minst like aktuell i dag, 30 år etter premieren. Solsikkemønster, powersuits, crop tops, hvite t-skjorter og frynsejakker er alle motehøydepunkter fra serien, skriver Bustle.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

The Nanny

Sjansen er stor for at man tenker på stort hår og spinnville antrekk når man hører navnet Fran. Fra 1993 til 1999 ble The Nanny sendt på tv, med Fran Drescher i sentrum.

En jødisk fashionista fra Queens, som ender opp som barnepike for tre barn i en rikmannsfamilie i det britiske samfunnet i New York. Men det er Frans garderobe som fikk – og fortsatt får – mest oppmerksomhet.

Moteserier vi savner
The Nanny. Foto via Vulture

Miniskjørt, matchende topp og høye hæler gjør henne til det ultimate 90talls-stilikonet, mener Glamour. Mens WhoWhatWear mener hun med tie dye-topper, knehøye støvletter, leopard og djerve more-is-more-stil banet vei for Carrie Bradshaw som kom fem år senere med Sex & The City.

Sex & The City

Enten du var Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda – alle hadde sin favoritt i denne ikoniske serien, kanskje bedre kjent som Sex & Singelliv her hjemme. Og den har skrevet seg inn i historiebøkene som en av de mest moteriktige. To tiår etter serien var populær, er den fremdeles til inspirasjon.

Sex & The City. Foto via WhoWhatWear

Nærmest over natten ble kostymedesigner Patricia Field et navn på alles lepper. Hun kledde Carrie opp i det ene trendy og/eller eksperimentelle antrekket etter det andre. I verdens høyeste hæler, gjerne Manolo Blahniks. Mens Samantha var råsexy og badass, Charlotte klassisk og preppy og Miranda enten fullt og helt businesskvinne – eller sliten småbarnsmor i praktiske klær.

Gossip Girl

Også Serena van der Woodsen, Blair Waldorf og vennene og fiendene deres i Gossip Girl bød på mange motehøydepunkt fra 2007 til 2012. Rikmannsjentene på posh privatskole i New York spilt av Blake Lively og Leighton Meester ble kledd opp i kremen av designermerker som Marc Jacobs, DVF, Elie Saab og Moschino – for å nevne noen få.

Moteserier vi savner
Gossip Girl. Foto via Glamour

Det er trygt å si at de satte skoleuniform på moten igjen med hvite skjorter, slips, knestrømper og rutete skjørt.

Les også
Slik styler ekspertene linbukser denne sommeren

Selv om serien nå spilles inn på nytt med en ny og mangfoldig casting, er det lov å binge den gamle serien mens man venter.

Friends

Selv om serien fylte 26 år i år, har Friends likevel utallige antrekk og plagg som er like aktuelle i dag som de var på 90-tallet. Tenk bare på de minimalistiske slipdress-kjolene, de gulvlange skjørtene, ku-kåpen til Rachel, flanellskjorten til Monica, alle de indigoblå jeansene – gjerne kombinert med klassiske hvite t-skjorter, snekkerbuksene og de rutete miniskjørtene – lista er eviglang.

Moteserier vi savner
Friends. Foto via Elle

Les også: Se luksusmoten som preger The Undoing

Siste saker

Mest lest nå
Les mer