Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Klesgigant saksøkt for kopiering – igjen!

Zara produserer hele 24 (!) kolleksjoner i året – noe som hverken er bra for miljøet eller kreativiteten. For folk begynner å bli lei Zaras stadig kopiering. Det siste året har den spanske kleskjeden fått på seg alt fra indie kunstnere til adidas. Nå er det det danske merket RAINS som tar opp kampen.

RAINS saksøker Inditex, moderselskapet til Zara, for å kopiere noen av deres signaturregnjakker. Det danske merket som har fokusert på å lage stilig regntøy siden 2012 er ikke redd for å kjempe mot en av verdens største kleskonsern.

– Zara har kopiert noen av våre kjerneprodukter. Dette er klassiske plagg som vi har jobbet mye med og som definerer oss som merke. Vi snakker om produkter som ikke vil forandre seg fra sesong til sesong, så denne kopieringen må stoppe umiddelbart, sier eier og administrende direktør Daniel Brix Hesselhager til Highsnobiety.

RAINS/Zara

Den spanske kleskjeden Zara eies av Amancio Ortega, motebransjens rikeste person. Han er heller ikke langt unna å kapre førsteplassen som den mest velstående personen i verden, ifølge Forbes sin årlige milliardær-liste.

Selv om RAINS bare er småtteri til sammenligning med Zara, har danskene hatt en real vekst på knappe fem år. Nå kan du få tak i regntøy signert RAINS i 4600 forhandlere i over 20 land, og merket har to flaggskipsbutikker – én i Paris og én i Aarhus. Selskapet har nettopp presentert årsresultatet i 2016 på 20 millioner danske kroner etter skatt.

RAINS har saksøkt Zara Danmark, som kan føre til at kleskjeden får forbud mot å selge jakkene i hjemlandet. Deretter kan RAINS gå videre til domstoler i andre land hvor Zara selger plagget. I tillegg har RAINS søkt om kompensasjon for tapt omsetning på grunn av kopiene.

– Vi vet ikke i hvilket omfang Zara har solgt disse produktene som kan forveksles med våre. Men vi har oppdaget dem i butikker i mange steder fra Kina til Holland og Danmark, samt på nettet, forteller Hesselhager til danske Børsen.

Hovedbilde via @rainsjournal

Les også: Rodarte går nye veier

Siste saker

Mest lest nå
Les mer