Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Har kleskjeden stjålet masse indie-kunst?

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Om en ser bort fra det evige miljøspørsmålet, har fast fashion mange fordeler. Motehus som fortsatt holder seg til den gamle motekalenderen viser fremtidens trender og allerede uka etter kan billigkjedene tilby det kunden har sett over hele sosiale medier.

Noen som nyter godt av dette gunstige forspranget er Zara og det er nok ikke foruten grunn at det spanske merket er høyt opp på lista over verdens største motemerker.

Les også: Jeremy Scott saksøkt for plagiat (igjen)

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)

Når en er såpass svær blir andre aktører på en annen side særdeles små. Dette har et knippe indie-kunstnere fått merke, da det har samlet seg opp flere lite tilfeldige likheter mellom detaljer fra Zara-plagg og deres verk. Ifølge Dazed startet LA-baserte Tuesday Bassen debatten forrige uke ved å anklage spanjolene for plagiat, men hun ble raskt tråkket ned av den enorme kjeden og kunne dele sin frustrasjon via Instagram.

– Min advokat kontaktet Zara og de sa bokstavelig talt at jeg ikke hadde en sak fordi jeg er en indie-kunstner, mens de er et enormt selskap. Ikke nok folk vet om meg for at det skal bety noe, skriver hun.


Bassen ble dog hørt av andre i samme båt og etter å ha tatt kontakt, skapte designeren Adam J. Kurtz nettsiden «ShopArtTheft», der han med bildebevis skriver hvordan merker som blant andre Zara og Bershka umulig kan ha gjort dette ubevisst. Nettstedet viser til hele 42 tilfeller fordelt på flere kunstnere som har blitt med på kampanjen.

Via Shop Art Theft

Via Shop Art TheftLes også: Snart kan du sove i dine Calvins

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Siste saker

Mest lest nå
Les mer