Rodarte går nye veier

Søstrene bak Rodarte, Kate og Laura Mulleavy, har alltid fokusert på å fortelle en historie gjennom deres kunstneriske design. Men nå tar de fortellingen til et nytt nivå med sin første spillefilm.

Det er ingen ringere enn de amerikanske klesdesignerne sin «muse», Kirsten Dunst, som har hovedrollen. I filmen som har blitt døpt «Woodshock», møter vi Theresa som er i en forvirret sinnstilstand i en tåkete skog i nordlige California.

Rodarte-søstrene har produksjonsselskapet A24 i ryggen, som stod for blant annet den nylig Oscar-vinnende filmen Moonlight og American Honey.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Woodshock er en hypnotisk utforskning av isolasjon, paranoia og sorg. Kirsten Dunst spiller Theresa, en hjemsøkt ung kvinne som i kjølevannet av et dødsfall spiraliserer mellom et farlig emosjonelt tankesett og hallusinasjonene fra et cannabis-lignende stoff, forteller A24 om filmen.

Dette er ikke første gang det LA-baserte merket er en del av filmbransjen, selv om søstrene debuterer som manusforfattere og regissører. De har blant annet designet kostymene i den prisvinnende filmen «Black Swan» som kanskje er like kjent for ballettkjolen bæret av Nathalie Portman som selve historien.

Rodarte er en yndling i motebransjen med deres miks av high couture og Califorina-vibber, og kjent for forseggjorte kjoler med skyhøye prislapper. Mulleavys-søstrene har vunnet mange designpriser og klærne deres står utstilt på flere museer på tvers av USA, men de har blitt kritisert for sin ukonvensjonelle forretningsmodell.

– Rodarte er arbeidet til to veldig fantasifulle designere som lager veldig upraktiske klær. De har et kraftfullt synspunkt, men det er ingen bevis på kommersiell vekst. Til den grad den eksisterer, er Rodarte en motvillig motevirksomhet. Keiseren er ikke akkurat naken, men han er veldig lettkledd, skriver The Washington Post.

Se traileren til filmen som har premiere til høsten her:

Les også: Nå kommer TV-serien om sjefsredaktøren og hennes erkefiende