Off-White-designer Virgil Abloh får mangfoldkritikk. Nå svarer designeren.

Off-White-designeren svarer på mangfold-kritikken

«Mitt designteam er like variert som verden er stor».

Tidligere denne uka fikk designer Virgil Abloh mangfold-kritikk etter at han delte en rekke bilder og videoer på sin Instagram Stories fra en forsinket julefest han holdt for over 100 Off-White-ansatte i Milano, Italia.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og både på Instagram og Twitter gjorde mange oppmerksom på det åpenbare: Det var ikke én eneste ikke-hvit person å se på bildene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå svarer Off-White-designeren.

Svarer på kritikken

I en kommentar til motenettstedet Hypebeast sier Virgil Abloh:

«Mitt designteam er like variert som verden er stor. Videoen var fra en Off-White-middag ved hovedkontoret i Milano, Italia. Denne festen var for å feire det lokale italienske teamets harde arbeid».

En representant for Off-White la i tillegg til:

«På spørsmål om mangfold er Virgil Abloh stolt over å være afrikansk og amerikansk. Hans designteam er mangfoldig, og hans praksis bygger på å gjøre kunst- og designindustrien til et inkluderende fellesskap. Andre designere som Samuel Ross, Heron Preston, No Vacancy Inn av Tremaine Emory og Acyde Odunlami, Everard Best, fotograf Fabien Montique og mange andre har fått en plattform via Off-White. Det er bare noen av de mange globale stemmene og menneskene som sitter rundt bordet og som hjelper til med å utvikle merkevaren. Off-White er en svart grunnlagt og eid virksomhet. Han [Abloh, red.anm] ønsker, nå som han blir spurt, å bruke denne muligheten til et øyeblikks refleksjon i bransjen for å vise frem talentene bak designelementene og for å fremme et designfellesskap som representerer omverden».

Abloh har også møtt kritikken ved å poste bilder av venner, teammedlemmer og andre kreative han har jobbet med for å understreke hvor mangfoldig og variert Off-White er. Han har også teaset den kommende Off-White x Nike-kampanjen med den sør-afrikanske langdistanseløperen og OL-vinneren Caster Semenya.

Måtte beklage

Det er ikke mange månedene siden Abloh sist var i hardt vær. Da for sin hyllest til popstjerne Michael Jackson som en del av hans nyeste Louis Vuitton-kolleksjon. Det har både Abloh og Louis Vuitton senere måttet beklage i kjølvannet av den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland. Louis Vuitton bestemte seg til slutt for ikke å produsere opp plaggene med Michael Jackson-referanser.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Sesongens moteuker hadde mer mangfold enn noensinne

Artikkelen fortsetter under annonsen