Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Virgil Abloh får mangfoldkritikk

Virgil Abloh får mangfold-smekk etter festbilder

«Du tror åpenbart ikke på mangfold».

Det er ikke lenge siden Virgil Abloh var i hardt vær etter sin Michael Jackson-hyllest i sin seneste kolleksjon for Louis Vuitton – og kommentarene i et intervju med The New Yorker. Det måtte både han og det franske luksusmotehuset senere beklage, og Louis Vuitton valgte til slutt å ikke produsere Michael Jackson-plaggene fra kolleksjonen.

Nå får Abloh igjen kritikk. Denne gangen for det mange mener er manglende mangfold i en rekke bilder designeren delte fra hans eget merke Off-Whites julefest. Det skriver Fashionista.

Oppfordrer til boikott

På sin Instagram Stories delte Abloh tirsdag en rekke bilder og videoer fra en forsinket julefest han holdt for over 100 Off-White-ansatte.

Instagram-brukere var raske til å påpeke det de mente var manglende mangfold på bildene. De kunne nemlig ikke se en eneste farget person i hele Ablohs team.

Nå får Off-White-designeren gjennomgå i eget kommentarfelt. En skriver: «Så du tror åpenbart ikke på mangfold». En annen oppfordrer til boikott av merket.

Disse bildene delte Virgil Abloh fra Off-White-festen. Foto: Skjermdump via Fashionista.

Mangfold-kritikk

Abloh er ikke den første designeren som er blitt anklaget for manglende mangfold. Den siste tiden har en rekke designere og motehus fått mangfoldkritikk og også smekk for kulturell appropriasjon.

Dolce & Gabbana tråkket i salaten da de slapp sin kampanjevideo som viser en kinesisk kvinne som forsøker å spise italiensk mat med spisepinner.

Det samme gjorde Burberry da de forsøkte å hylle det kinesiske nyttåret med en kampanje mange mente var som tatt rett ut fra en skrekkfilm.

Prada måtte tidligere i år trekke tilbake en nøkkelring etter anklager om blackface. Det samme måtte Gucci med sin blackface-balaklava, mens Burberry måtte trekke et produkt som kunne minne om en renneløkke fra markedet.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Raser mot Vogue Hong Kongs Gigi Hadid-cover

Siste saker

Mest lest nå
Les mer