Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vintips fra Sverre Malling
Sverre Malling. Foto: Christine Marie Bruu

Vintips og musikkfavoritter til helgen: Sverre Malling

Oslo-kunstneren deler sine diggeste vintips.

Endelig fredag!

I Melk & Honnings nye spalte spør vi en mote- eller kulturpersonlighet om digge vintips og ikke minst musikkfavoritter, perfekte til helgen.

Denne gangen har vi tatt en liten prat med kunstner Sverre Malling.

Malling er kjent for sin helt særegne strek og regnes som en av Norges mest markante billedkunstnere. Han deltok på anerkjente Høstutstillingen allerede som 17-åring og har solgt ut hver eneste utstilling siden hans debututstilling i 2007. Helt siden starten av 2000-tallet har han gitt tegning en ny aktualitet i norsk samtidskunst.

Les også: Dette drikker Oslo-djen aller helst

Her er hans beste vintips og musikkfavoritter til helgen.

Kom med noen digge vintips, Sverre?

Wongraven Champagne Brut

Hvorfor?

– Jeg er veldig glad i Champagne og vil anbefale Wongraven Champagne Brut. Kombinasjonen av rik fruktighet, dens blomstertone og friskhet gjør dette til en fantastisk opplevelse! At den også er dyrket økologisk gir egenart og jeg synes den stikker seg ut på en svært positiv måte. Sigurd Wongraven kan virkelig faget sitt og denne champagnen imponerer.

Sjekk den ut her.

Dr Bürklin-Wolf Kirchenstück G.C 2013

Hvorfor?

– Denne drakk jeg etter den offisielle åpningen av det nye Munchmuseet. Vi var et lite følge som dro videre til VIN Bjørvika og her bestilte vi blant annet en flaske Dr Bürklin-Wolf Kirchenstück G.C årgang 2013.

– Denne rieslingen har en ekstra rikdom, ettersom druen har vokst i et jordsmonn med høyt innhold av vulkansk basalt. Med fyldig fruktsmak og nesten saltaktig finish, var nok dette min utkårede favoritt denne kvelden. Anbefales!

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

Philippe Pacalet Echezeaux 2013 

Hvorfor?

– Dette er rett og slett en veldig god rødvin. Jeg var så heldig å få drikke denne i et fuktig herrelag for en liten stund tilbake. Denne vil jeg anbefale på det sterkeste! Philipe Pacalet Echezeaux 2013 er utemmet og rå, samtidig som den er nobel og raffinert. 

Les også: Dette er vinene Sondre Lerche digger akkurat nå

Sverre Mallings vintips
Vintips fra Sverre Malling.

3 låter som betyr helg:

Hva er fredagslåten din?

– Akkurat nå liker jeg Waking Divine av den fantastiske norske artisten Pieces of Juno. Hun er et talent som flere bør få øynene opp for. Og Waking Divine er en eterisk, meditativ, men også urovekkende låt, drevet av varme rhodes-tangenter, abstrakte vokalspor og raslende strenger. 

– Den er undersøkende og utforskende, uten å nødvendigvis munne ut i en konklusjon. Flere repeterende motiver blander seg suggererende, rytmeløst, til det som sammenlagt utgjør et atmosfærisk veveri. Denne sangen er like eiendommelig som den er vakker, og jeg vil påstå at det er lite annet som låter helt som dette. Ypperlig i bakgrunnen mens man drikker vin i hyggelig lag med kjæresten på fredagskvelden.

Hva er den ultimate lørdagslåten?

– Det er straks Halloween og da kan det jo være passende med en litt gotisk touch på en lørdagsaften. Derfor velger jeg (Don’t Fear) The Reaper fra 1976 av Blue Oyster Cult. Jeg simpelthen elsker dette repetetive og svært suggererende gitarriffet.

– Dette sitter støpt igjen i 70-tallet og således skaper en svingende kombo av tung rock, harmoniserende vokaler og ørlite hallusinatorisk psykedelia. Og kubjellene gjør ikke dette mindre forlokkende i mine ører. En veldig bra låt å ta med seg videre inn i lørdagsnatten!

Sverre Malling
Sverre Malling regnes som en av landets mest markante billedkunstnere. Foto: Christine Marie Bruu

Hva er låten for vidunderlige/grusomme søndag?

– Når søndagen kommer og det munter-melankolske stemningsleiet innhenter meg, ønsker jeg å høre på Dragonfly av Fleetwood Mac fra 1970. En veldig inderlig låt som nærmest uttrykker noe uskyldsrent, kjælent og barnlig, men samtidig følelsen av tap og nostalgisk lengsel.

Dragonfly er riktignok også gitarist Danny Kirwans medrivende og tristvakre svanesang før han forlot bandet – og etter mange år med psykiske lidelser endte opp som hjemløs i London. Derfor uttrykker sangen også en slags smerte og uro. Sangteksten, som er inspirert av den walisiske poeten William Henry Davies, beskriver en frodig og pastoral hage som får kortvarig besøk av en majestetisk øyenstikker – som forsvinner like raskt som han kom. Allting her i verden er dessverre forbigående og helgen tar snart slutt, men innen den tid er dette en passende lindrende sang å lytte til.

Les også
13 dreamy hoteller i Europa

Les også: Dette drikker Fredfades i helgen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer