Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vintips til helgen fra Fredfades
Foto: Instagram/@fredfades

Vintips og musikkfavoritter til helgen: Fredfades

Musikeren deler sine beste vintips.

Endelig fredag!

I Melk & Honnings nye spalte spør vi en mote- eller kulturpersonlighet om digge vintips og ikke minst musikkfavoritter, perfekte til helgen.

Først ut er musiker Fredfades. Sammen med Daniel Yalew Steinset utgjør han rapgruppa Tøyen Holding. Nylig gjestet han den superhotte klubben Bambino i Paris som DJ.

Vintips til helgen fra Fredfades
Fredfades. Foto: privat

Her er hans beste vintips og musikkfavoritter til helgen.

Kom med noen digge vintips, Fredrik?

Bobler: Georges Laval – Garennes Extra Brut

Hvorfor?

– Dødsbra bobler. Sinnsyk value. Det koster mye mer for andre champagner av tilsvarende kvalitet ut av det som er tilgjengelig via polet nå.

Sjekk den ut her.

Rødt: Bruno Clair – Marsannay Rouge 18 (er også tilgjengelig i 17)

Hvorfor?

– Jeg synes dette er en rødvin til en overkommelig pris som leverer bra på drikkeglede i tidlig alder. Muligvis noe rustikt, og med litt mer fatpreg enn det mange foretrekker i en BR. Men helt sånn subjektivt så mener jeg at dette er en super bra vin.

– Mye frukt (jordbær og kirsebær), samt noe skogbunn. Faste tanniner og god lengde. Jeg har kjøpt ganske mye av det, og det har gått altfor mye av det i sommer, så jeg må nok gjøre en liten re-stock, da dette er en vin som helt fint tåler å ligge noen år. 

Sjekk den ut her.

Hvitt: Thibaud Boudignon – Savennieres Clos De La Hutte 19

Hvorfor?

– Har tidligere drukket et par forskjellige av hans Anjou Blanc. Utrolig bra. Men dette er toppvinen hans, som skal bli spennende å smake. Har en kamerat som jobber på polet på brygga som tipset om denne. Han drakk en flaske i går og det er visstnok dødsbra. Finnes litt på polet akkurat nå, men disse forsvinner fort. 

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

Sjekk den ut her.

Vin Jaune: André & Mireille (Benedicte & Stephane) Tissot – Chateau Chalon 2014

Hvorfor?

– 2014 var et veldig bra for hvit Jura. Nå er det tid for Mont d’Or, og da må man ha skikkelig Vin Jaune til. Det finnes en del andre produsenter på polet som lager mye rimeligere Vin Jaune, som jeg tenker er fint å starte med – for de som ikke har drukket dette enda. Det er en oksidert dessert og ostevin (ikke søt, men med noe sherry-aktig preg). 

Sjekk den ut her.

Vintips til helgen
Vintips fra Fredfades.

3 låter som betyr helg:

Hva er fredagslåten din, hva hører du på når det lørdag og ikke minst – hva er låten for vidunderlige/grusomme søndag?

– For min del er jeg ikke så veldig på dagsformen hva gjelder musikk. Jeg har et sett med låter og album jeg kan høre på i en periode, også skifter jeg de ut. Er også veldig glad i album format. Kanskje jeg kan anbefale tre album jeg hører mye på om dagen istedenfor? 

1: Staffan Abeleen Quintet – Downstream (1966)

2: N.Y. House’n Authority – APT. (1989) (Burrell Brothers, aka Rheji (Reggie, Reginald) & Rhano (Ronald) Burrell)

3: Kurtiss – The Curtis Vodka EP (2021)

– Jeg samler jo utrolig mye plater også, shopper musikk hele tiden. Lager mikser regelmessig med alle favorittlåtene mine, så jeg hører jo mye på de miksene. Da det kun er min favorittmusikk i dem. Sjekk ut disse her.

Les også: 10 ting å gjøre i Oslo i høstferien

Siste saker

Mest lest nå
Les mer