Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sondre Lerche deler sine beste vintips
Sondre Lerche deler sine diggeste vintips for øyeblikket. Foto: Tonje Thilesen

Vintips og musikkfavoritter til helgen: Sondre Lerche

Musikeren deler sine beste vintips og helgelåter, midt i turné og låtslipp.

Endelig lørdag!

I Melk & Honnings nye spalte spør vi en mote- eller kulturpersonlighet om digge vintips og ikke minst musikkfavoritter, perfekte til helgen.

Denne gangen har vi tatt en liten prat med musiker Sondre Lerche som for tiden befinner seg i USA på turné, og som denne uken slapp låten Dead of the Night, samtidig som han også annonserte ny turné i Nord-Amerika og Europa.

Vintips
Foto: Tonje Thilesen

Her er Sondre Lerches beste vintips og musikkfavoritter til helgen.

Kom med noen digge vintips, Sondre?

– Det er så mye jeg enda ikke har smakt, så jeg drikker sjelden samme vin to ganger for tiden. Det er så mye å smake på! I går drakk jeg en lett og fin oransje som het Dinavolino fra 2020 til pastaen på en veldig god italiensk restaurant som heter Jon & Vinny’s, og det var helt perfekt. Lykke!

Sjekk den ut her.

– Jeg var nylig i København, og på restauranten Ancestrale drakk vi en kjempegod Jura som het Domaine Ratte fra 2018. Det var bare et av veldig mange høydepunkter der.

Sjekk den ut her.

– Og så var jeg så heldig å få drikke Munjebel 2013 med selveste Frank Cornelissen i Etna i Italia på en liten vinstudietur i september. Det var veldig stas og veldig godt, beyond min fatte-evne, men jeg tok imot, og pizzaen var svært god også!

Sjekk den ut her.

– Også må jeg på generelt grunnlag få anbefale Nektar i Oslo, der jeg alltid får nydelig mat og glass med noe jeg liker, men ikke alltid husker navnet på.

Vintips fra Sondre Lerche
Vintips fra Sondre Lerche.

3 låter som betyr helg:

Hva er fredagslåten din?

– Det varierer, for som med vin er det så mye der ute jeg enda ikke har hørt eller opplevd, så jeg har stadig nye og gamle favoritter som dukker opp i bevisstheten. Akkurat nå vil jeg holde en knapp på We Go On av The Avalanches om du er klar for helg og vil leve og sveve litt. Den er så fin!

Les også
STILORAMA: Gine Margrethe

Hva er den ultimate lørdagslåten?

– Er det lørdag vil jeg bestandig høre Strong av Dornik. Den er så rå og riktig, og flere burde høre den!

Hva er låten for vidunderlige/grusomme søndag?

– Søndag er ambient-dag. I det siste har den mest lindrende og fine platen vært The Best of Golden Voyage av Robert Bearns og Ron Dexter. Den er så god å ha, særlig på søndager.

– Også er nok søndag en god dag å sette min nye låt Dead Of The Night på repeat. Den flyter sakte avgårde i 10 minutter, og peaker først etter 8. 

Les også: Vintips og musikkfavoritter til helgen: Fredfades

Siste saker

Mest lest nå
Les mer