Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Uff har åpnet ny avdeling med vintage på Grünerløkka

Vintagebutikk med ny Oslo-avdeling

– Nå er det riktige tidspunktet for å åpne flere second hand-butikker.

Er det én bydel i Oslo som er kjent for sine mange nisje- og vintagebutikker, må det være Grünerløkka. Men området har også fått kjenne på den fryktede butikkdøden, og flere frittstående butikker har de siste årene måttet lukke dørene mens fast fashion-kjedene har fått blomstre i hovedgatene. Nå kan det se ut til at trenden er i ferd med å snu med stadig flere nye vintagebutikker.

Etter mange år som et av de største og beste stedene for skattejakt på vintage og second hand i Oslo sentrum, åpnet Uff sin nye avdeling på Grünerløkka forrige lørdag.

Uff har åpnet ny avdeling med vintage på Grünerløkka
Alina Dumitrache.

– Dette er stedet å være hvis man ønsker å selge second hand. Folk som kjøper denne typen klær liker dette området, sier butikksjef Alina Dumitrache til Melk & Honning.

– Faktisk så tror jeg at nå er det riktige tidspunktet for å åpne flere second hand-butikker. Folk har de siste årene blitt mer bevisste på gjenbruk og hva som skjer med tanke på miljøet. Jeg tror folk tenker mer «Hvorfor skal jeg kjøpe fem t-skjorter fra en fast fashion-kjede hver måned, når jeg kan ta vare på de jeg allerede har, eller finne noe i bedre kvalitet og som kan gjenbrukes».

Oppfordrer til gjenbruk

Uff har lenge solgt klær donert av nordmenn via innsamlingsbokser.

Uff har åpnet ny avdeling med vintage på Grünerløkka

– Vi ser av MEPEX-rapporten at 79 prosent av klærne som blir samlet inn kan gjenbrukes. Av disse kan minst 50 prosent være trendy og av god kvalitet. Så det er synd å skulle kaste dem. For Uff er det nettopp dette som motiverer oss, og det er derfor vi åpnet denne butikken, og oppfordrer folk til gjenbruk, sier Dumitrache.

Det virker som at sortimentet er noe mer sortert her med høyere priser enn hva man kanskje er vant med fra Uff?

– Vintage-klærne har den samme prisen her som i den andre butikken i sentrum. Den har kun vintage, men man begynner å oppleve at det ikke er så mye vintage-klær igjen å selge på markedet. Så vi har forsøkt å ha både vintage, men samtidig åpnet opp for klær fra 2000-tallet. Så vi holder oss ikke nødvendigvis til 50-, 60- og 70-tallet, men også mer moderne vintage.

– Så her har vi klær fra 80-tallet og frem til i dag. Vi forsøker å holde kvaliteten høy og holder oss unna mainstream-brands. For de kan du jo få tak i overalt, så det er ikke noe vits i å kjøpe dem second hand.

– Tror folk kommer hit fordi det er Uff

Uff har åpnet ny avdeling med vintage på Grünerløkka

Så langt har responsen vært positiv med mye folk innom på åpningsdagen, forteller Dumitrache som er klar over at oppgraderingsarbeidet på Grünerløkka kan bli en utfordring.

I år startet Bymiljøetaten oppgraderingsarbeid av trikkeskinnene og fortauene langs hele hovedgaten i bydelen. Flere av butikkene sliter som en følge av mye bråk, støv og stengte gater, og snart setter de i gang med traséen der Uff nå har butikk.

– Da vi bestemte oss for å leie lokalet visste vi at dette ville skje. Faktisk forventet vi at rivingsarbeidet skulle skje allerede i september, men nå har vi fått beskjed om at de har utsatt det til januar 2020.

– Vi vet at det ikke vil bli så lett, men vi håper at folk har lyst til å handle hos oss. Jeg er fornøyd og tror at folk kommer hit fordi det er Uff, ikke nødvendigvis fordi de ser en butikk. På grunn av oppgraderingsarbeidet ønsker vi å lage en nydelig fasade på butikken, og er på utkikk etter kunstnere som er interesserte i å gjøre dette.

Les også: Moteprofil og «gjenbruksdronning» med norsk designsamarbeid

Siste saker

Mest lest nå
Les mer