Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Carrie Bradshaw, men ingen Mr. Big. (Foto: HBO)

Ti ikoniske moteøyeblikk på skjermen

Disse glemmer vi aldri.

Penelope Cruz som Donatella Versace, 2018

En hel moteverden fulgte med på Netflix sin The Assassination of Gianni Versace. Ikke bare var Penelope Cruz helt rå i rollen som Donatella, men med den blonde parykken var hun også skremmende lik. Ikoniske mote-øyeblikk ble gjenskapt, som da Donatella i 1993 ankom et moteevent iført en bondage-inspirert topp, skinnskjørt og høye støvler.

Carrie Bradshaw i Sex and the City, 1998-2004

Få fiktive moteikoner har blitt så kjent som Sarah Jessica Parker i rollen som den stilkyndige sex-spalisten Carrie Bradshaw, og antrekkene hun hadde på seg i Sex and the City inspirerer fortsatt: Hennes blå Manolos, tyllskjørt, festkjoler og ville accessories, for ikke å nevne den alltid kreative stylingen.

Jennifer Aniston i Rock Star, 2001

Jennifer Aniston rocket skjermen med oppsatte frisyrer, hoops og belter med nagler i ekte rockestjerne-stil.

Sandy Olsson i Grease, 1978

Hvem kan vel glemme moten i Grease. Skinn, rosa jakker, 50-tallsskjørt og lange kjoler.

The Pink Ladies var forut for sin tid: bomberjakker er fremdeles trendy i dag. For ikke å nevne Sandys svarte antrekk, som har blitt gjenskapt igjen og igjen de siste 40 årene.

Elle Woods i Lovlig blond, 2001

Jusstudenten Elle Woods serverte noen uforglemmelige (og rosa) antrekk i Lovlig blond. Hun var inspirasjonen bak Kim Kardashians halloween-antrekk i år.

Michelle Pfeiffer i Scarface, 1983

Råflotte Michelle Pfeiffer hadde på seg mange legandariske kjoler i klassikeren Scarface, og slip-kjoler er like populært i dag. Michelle kombinerte kjolene med diamanter og sigaretter (ikke like populært…).

The Devil Wears Prada, 2006

Er det noen motefilmer så ikoniske som The Devil Wears Prada? Vi følger Andrea, spilt av Anne Hathaway, som assistenten til redaktøren i motemagasinet Runway. Motebransjen kan være kald og hard, men Andrea klarte å stave Gabbana til slutt.

Sophia Loren i The Millionairess, 1960

I 60-tallsfilmen The Millionairess spiller Sophia Loren en velstående kvinne, som elegant er kledd i perler, hvite hansker, hatter og korsetter.

Breakfast at Tiffany’s, 1961

Audrey Hepburn ble legendarisk i rollen som Holly Golightly i kultfilmen Breakfast at Tiffany’s, og i den svarte Givenchy-kjolen med perler rundt halsen og store solbriller står hun for det som kanskje er tidenes moteøyeblikk på film.

Angelina Jolie i Mr. & Mrs. Smith

Iført oversized og avslappede skjorter eller trange og sexy klær i lær slo Angelina Jolie pusten ut av de fleste av oss. Ikke så rart at Brad Pitt forelsket seg.

Les også: Dette skulle egentlig skje i Sex and the City 3

Siste saker

Mest lest nå
Les mer