Bilde via instagram @bellahadid

Supermodellene har fått en «nerdete» hobby

Men er det noe mer enn et accessoir?

Siden Gutenberg oppfant boktrykkerkunsten på 1400-tallet har bøker vært en viktig del av våre dagligliv. Etter internettets og spesielt sosiale mediers inntog har mange likevel skiftet ut det å bla med det å klikke og scrolle.

Nylig startet it-modellen Kaia Gerber en bokklubb på Instagram. 18-åringen, som er datter av den tidligere supermodellen Cindy Crawford, er med det en del av en større trend, som startet langt før koronakrisen kom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av dagens mest kjente influencere og modeller har nemlig blitt spottet av paparazzier liggende i sola på yachter med en bok i hendene, eller på vei inn i en bil med en tykk bok under armen.

Bøker er plutselig blitt superhipt – og en accessoire motekjendisene stolt viser frem.

Les også: Dette leser mote-Norge i påsken

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kaia (@kaiagerber)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Rosie HW (@rosiehw)

Bilde: Claudio Lavenia/Getty Images

Vogue melder at «de nye supermodellene gjør lesing kult». Bella Hadid, Kendall Jenner og Emily Ratajkowski er blant modellene som både på eget initiativ via sine respektive Instagram-kontoer og på paparazzi-bilder har frontet bøker. Og det har typisk sett ikke vært tynn chick lit de har hatt med seg. Bella Hadid har blitt sett med Stephen Kings The Outsider, storesøster Gigi med The Stranger av Albert Camus, mens Kendall Jenner blant annet har lest poesi signert Fariha Roisin i boken How to Cure a Ghost.

Kaia Gerber har på sin side lest Symposium av filosofen Platon og A lovers discourse av den franske forfatteren Roland Barthes, mens Rosie Huntington-Whitely blant annet har lest kontroversielle Jordan Petersons 12 Rules for Life og Joan Didions The White Album.

Les også: Fra catwalken til kjøkkenet: Motekjendisenes karantenemat trender

Artikkelen fortsetter under annonsen