Nå kan du bli med i it-modellens bokklubb

Kaia Gerber deler sine bokfavoritter på Insta – og starter bokklubb.

På bare kort tid har karrieren til Kaia Gerber skutt i været. Med supermodell Cindy Crawford som mor og investor Rande Gerber som far (fun fact: Han er bestevenn med George Clooney. De to startet tequila selskapet Casamigos sammen, som de siden solgte for 1 milliard dollar) har ikke veien til suksess og berømmelse vært spesielt lang.

18-åringens merittliste i moteverdenen så langt er likevel imponerende. Hun har vært på forsiden av britiske Vogue, amerikanske Vogue og i-D, vært kampanjemodell for Chanel, Moschino, Marc Jacobs og Saint Laurent, og gått nesten alt som er av store visninger.

Les også: Kaia Gerber viser modellverdenens ærlige ansikt

En ting Gerber også er blitt kjent for er å være en spillnerd og lesehest. Hun figurerer i utallige paparazzi-bilder med en bok i hånda, og har også selv postet en rekke bilder av seg selv med bøker på Insta.

I disse karantenetider velger den unge modellen nå å dele sine aller beste boktips på Insta stories.

«Dette er noen av bøkene som har hjulpet meg til å få tiden til å gå nå», skriver Gerber, og fortsetter lenger ned «Håper det hjelper 🙂 Dette er bare noen av de som har berørt meg».

Listen består av et potpurri av både splitter og eldgamle verker. Hun har med klassikere som Truman Capotes In Cold Blood, filosofen Platons dialoger nedskrevet i Symposium, og franskmannen Rimbauds dikt i A season in Hell, men også bestselgere fra 2018 og 2019; Sally Rooneys Normal People og Ocean Vuongs On Earth We’re Briefly gorgeous.

Da hun lukket couture-visningen til Valentino i fjor høst, holdt hun ifølge W Magazine en Roland Barthes-bok foran ansiktet. Nettopp denne boka figurerer også på listen over Gerbers favoritter.

Starter bokklubb

På Instagram forteller den populære modellen til sine 5,4 millioner følgere at hun nå også starter bokklubb.

«Jeg vet at vi alle føler oss isolerte akkurat nå, så jeg prøvde å tenke på en måte der vi kan holde kontakten (som ikke handlet om å bare scrolle) og bestemte meg for at jeg skal starte en bokklubb. Jeg leser masse for meg selv, men det hadde vært kjempegøy å kunne snakket med dere om det. Så nå kommer jeg til å fortelle om en ny bok hver uke, og så den påfølgende uken gå på live sammen med en venn, en forfatter, en gjest osv. så vi alle sammen kan snakke om boka! Vi starter med en ny favoritt som jeg leser nå, nemlig Normal People av Sally Rooney. Last den ned, lån den, kjøp den, så møtes vi alle her for en prat 4. april», skriver hun i caption.

Se dette innlegget på Instagram

i know we are all feeling isolated right now, so I was trying to think of easy ways we can stay connected (beyond just scrolling) and decided i’m gonna start a book club. i read a lot on my own, but would love to be able to talk to you guys about it… so every week i’m gonna post a book to my stories and the following week i’ll jump on live (sometimes with a friend, writer, guest etc.) so we can all talk about the book that week! ♥️ i want to start with a new favorite I’m actually rereading right now: Normal People by Sally Rooney. download it, borrow it, order it if you can! let’s all meet here and talk next week 4/3 at 5pm PST

Et innlegg delt av Kaia (@kaiagerber)

Les også: Kaia Gerber om kjendismoren, metoo og modellkarrieren