Supermodell Halima Aden designer hijab-vennlig ansiktmaske for helsepersonell under koronakrisen

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Supermodell Halima Aden designer hijab-vennlig ansiktsmaske

– Siden jeg selv har jobbet på sykehus, var det viktig for meg å støtte dette prosjektet.

For å bidra i kampen mot koronaviruset produserer nå flere designere og motehus beskyttende ansiktsmasker og annet smittevernutstyr til både privat bruk og til helsepersonell. Flere steder i verden er munnbind nå obligatorisk, for eksempel når man tar kollektivtransport.

Nå lanserer den muslimske supermodellen Halima Aden ansiktsmasker som passer til hijab.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De syv ulike ansiktsmaskene og hijab-settene er designet spesielt for sykepleiere og andre helsearbeidere som står i frontlinjen i kampen mot smittespredning. Disse er laget for at kvinner som bruker hijab kan gå på jobb i sikkerhet. Men på en mer komfortable måte enn tidligere, skriver The Independent.

– Siden jeg selv har jobbet på sykehus, selv flere måneder inn i modellkarrieren min, var det viktig for meg å støtte dette prosjektet, sier Halima Aden.

– Ettersom mange kvinner som bruker hijab jobber i helsesektoren, ønsket jeg å sørge for at de har et komfortabelt alternativ når de bruker ansiktsmasker, samtidig som de dekker håret sitt.

Historisk

Maskene er designet for kortvarig bruk. Men passer bedre enn standard-maskene som foreløpig ikke har tatt hensyn til hijab og andre typer hodeplagg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aden forteller at det kan bli ganske varmt når helsearbeidere må løpe så mye som de gjør nå. Derfor v pustende materialer var derfor et must for ansiktsmaskene. Hun ønsket også å gi maskene en beroligende effekt og uttrykk. Derav de myke fargene i designet.

22-åringen er en av flere internasjonale moteprofiler som deltar i ansiktsmaskeprosjektet Banding Together, kuratert av Allure og produsert av Anywear.

Somalisk-amerikanske Halima Aden skrev historie som første kvinne ikledd burkini og hijab i Sports Illustrated i 2019. Hun var også den første modellen med hijab på forsiden av Vogue, og første kvinne ikledd burkini i missekåringen Miss Minnesota USA.

Les også: Slik skal de bekjempe rasisme i motebransjen