Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Snillegucci deler sine beste kosetips for førjulstiden
Kristiane Aateigen. Foto: Cappelen Damm

Snillegucci deler sine beste kosetips for førjulstiden

Julebrus, Harry Potter-maraton og redusert skjermtid.

Nå kommer desember, men med en ny lockdown og anbefalinger om å holde seg hjemme blir ikke adventstiden helt den samme i år. Derfor tar Melk & Honning en prat med et knippe ulike profiler om hvordan gjøre det beste ut av førjulstiden likevel.

Influencer Kristiane Aateigen, også kjent som Snillegucci, ga nylig ut boken Snillegucci – lev ditt beste liv, som allerede er blitt trykket i 12 000 eksemplarer i fire opplag. Og er helt klart en braksuksess.

– Boken min er en hybrid av planlegger og råd om hvordan man kan forbedre eller ta vare på sin mentale helse. Jeg har selv slitt med å få det bra i flere år, og denne boken er summen av alle rådene som har fungert for at jeg skal ha det bra med meg selv, gi mer faen og ikke være avhengig av ekstern bekreftelse, sier Kristiane Aateigen til Melk & Honning.

Hun har valgt å skrive om 12 temaer som har vært essensielle i hennes prosess og hvorfor de er viktige, i tillegg til konkrete tips til hvordan man kan anvende det i hverdagen.

– Jeg tror mange vet hva man burde gjøre, men mangler motivasjonen, inspirasjonen og kanskje en liten guide til å komme i gang.

Kristiane forteller at det første temaet i Snillegucci – lev ditt beste liv handler om vaner og rutiner, ettersom det opptar mesteparten av tiden, og derfor er der man burde begynne når man skal ta ordentlig tak i hverdagen sin.

– Det neste gir tips til å forstå hvordan stress fungerer og hvordan man kan takle det bedre. De neste handler om hvordan man kan gi mer faen, bruke mindfullness for å være mer tilstede, minimalisme, viktigheten av perspektiv, tips til selvrealisering, økonomi, hvordan forbedre produktivitet og motivasjon, kommunikasjon, og boken avsluttes med et kapittel av tilfeldige tips om alt mulig.

Snillegucci deler sine beste kosetips for førjulstiden

Snillegucci sine beste kosetips for å komme seg gjennom lockdown

– Ikke utsett ting, det tar så mye energi og ødelegger kosetid. Få ting gjort med én gang, sånn at de ikke tar opp plass i hodet, så du får en mer avslappet fritid. Regelen «Tar det under ett minutt, gjør det med én gang» sørger for at 50 prosent av mine gjøremål for dagen blir gjort med én gang.

– Gjør små ting som gir deg en god følelse ofte. For meg er det for eksempel å tenne lys, lage iskaffe, spise litt sjokolade, ta en varm dusj.

– Nærhet er viktig, så klem de nærkontaktene det er trygt å klemme, ofte.

– Hold deg i grei fysisk form og få deg frisk luft. Jeg ignorerte disse to helt til 2020, men en liten gåtur får fart på blodsirkulasjonen og får hodet til å føles mindre tåkete. En liten 30 minutters joggetur eller en styrkeøkt gir meg vanvittig mye endorfiner og selvtillit.

– Ta kontakt med andre! Det sies at ensomhet er den nye pandemien, så jeg synes vi skal gå tilbake til turer, gruppechatter med quiz og lignende.

– Reduser skjermtid og fokuser på å gjøre ting i virkeligheten. Jeg fyller ofte dagene med bøker, turer, spill, samtaler, og bruker litt tid på å lage en sunn og god middag.

Snillegucci deler sine beste kosetips for førjulstiden
Foto: Instagram/@snillegucci

Slik skal hun gjøre det beste ut av førjulstiden i år

– For meg går desember så fort at jeg sjeldent registrerer at det har vært jul, så i år begynte jeg tidlig med (Hamar og Lillehammer) julebrus i november, og Harry Potter-maraton starter 1. desember.

– Jeg skal ta cheesy bilder til julekort av meg og katten min og sende til familie. Prøve å handle julegaver lokalt for å støtte små bedrifter. Skrive litt og reflektere over alt jeg har lært i 2020, og ambisjoner for 2021.

– Hvordan tenker du at man virkelig kan leve sitt beste liv?

– Dette er veldig individuelt, men for meg har den største faktoren vært å sette pris på livet sånn det er akkurat nå. Uten å endre så mye, kjøpe noe, søke bekreftelse eller vente på et event langt frem i tid. Man må lære å sette pris på nåtiden, noe som er en rød tråd i alle kapitlene i boken. Også må man gjerne jobbe med seg selv kontinuerlig, samtidig som man gir mer faen. En hårfin balanse det der.

Les også: Vil redde julehandelen med norsk pop-up

Siste saker

Mest lest nå
Les mer