Sneakersgigant åpner butikk i Oslo

Den amerikanske sportskjeden Foot Locker skal åpne sin første filial i Norge.

Foot Locker er vel etablert både i USA og Europa og kan skilte med 1835 butikker rundt om i verden, og er godt representert i våre naboland Sverige og Danmark.

Den amerikanske kjeden har så langt holdt seg borte fra Norge. Våre egne sneakersbutikker som Stress, Tennis, Urban og YME har fått stort spillerom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Foot Locker har hatt planer om å etablere seg i det norske markedet en god stund. For et par år siden uttalte administrerende direktør for den verdensomspennende kjeden at de var på leting etter passende lokaler. 

Foot Locker sine lokaler på Karl Johan.

– Vi har etablert et selskap som skal se etter egnede lokaler i Norge. Den første butikken i Norge vil etter alle solemerker bli å finne i Oslo. Vi går samtidig inn i Finland, sa Lewis Kimble til bransjesiden SPORT i 2015.

Nå ser det ut til at den amerikanske skogiganten gjennomfører planene sine. Foot Locker åpner butikk nederst i Karl Johan, nærmere bestemt Karl Johan 5 på Arkaden. Butikken vil ha inngang både fra kjøpesentret og ved krysset Karl Johan/Skippergata. 

Tidligere i år ble det dog satt spørsmålstegn om Foot Locker ville fortsette å ekspandere da det ble kjent at de er inne i en hurtig nedadgående spiral. Siden mai i år har aksjekursen falt med mer enn 50%, ifølge Finansavisen.

Foot Locker åpnet sin aller første butikk i New York på 70-tallet. Nå er sneakersgiganten tilstede i hele 28 land rundt om i verden. Butikkjeden fører merker som adidas, Nike, Timberland, Puma, Asics og New Balance og har ofte slipp av eksklusive modeller.

Sneakersmarkedet i Oslo har eksplodert de siste fire årene. Tidligere i år flyttet Stress til nye lokaler bare steinkast unna Foot Locker sin plassering. I fjor åpnet også bergenske Tennis en filial i hovedstaden, og YME har siden oppstarten i 2014 hatt stor fokus på førsteetasjen hvor streetwear og sneakers får skinne.

Melk & Honning har ikke lykkes å komme i kontakt med Foot Locker Norge. Vi har ikke fått bekreftet når butikken vil åpne dørene. 

Hovedbilde: Foot Locker Times Square, New York

Les også: Vogue skryter av norsk nisjebutikk

Artikkelen fortsetter under annonsen