Bergensk sneakerbutikk åpner i Oslo

tennis
Bilder fra Tennis i Bergen

I midten av mars åpner sneakerbutikken Tennis i Oslo. Tennis har holdt til i Bergen i 11 år, og satser nå på hovedstaden. 

– Tennis ble opprinnelig åpnet i Bergen fordi det var et labert sneakersmarked her hjemme i Norge. På den tiden måtte sneakersentusiaster reise til London eller Amsterdam for å få tak i de fresheste sneakersene, og det ville vi gjøre noe med, forteller Espen Schrøder, som er en av driverne og eierne av Tennis.

Tennis øker sneakerskonkurransen i Oslo mot etablerte Stress og den relativt nye sneakersatsningen til YME på Paleet.

Les også: YMEs nye struktur

Tennis satser nå i Oslo fordi de ser på hovedstaden som et stort potensiale på grunn av sneakersboomen og trendene som preger Europa.

– Vi har det beste utvalget av sneakers, ikke bare i Bergen, men faktisk i hele Norge. Vi har mange kunder fra Oslo som handler av oss i Bergen, påpeker Schrøder.

IMG_6539
Tennis sine nye lokaler i Grensen

Tennis åpner på Grensen i de gamle lokalene til MQ, rett ved sneakersbutikken Stress Grensen.

– Grensen er et attraktivt område og vi valgte ikke dette lokalet fordi det ligger i nærheten av Stress. Vi valgte å lokalisere oss på Grensen fordi det er et område med mye trafikk fordi det er i nærheten av Øvre og Nedre Slottsgate, samt Egertorget, forteller Schrøder.

Eirik Werge, daglig leder på Stress Grensen, er glad for å få Tennis som nabo.

– Vi har vært i bransjen i over 21 år nå, og har en lojal kundegruppe. Vi ser selvfølgelig på Tennis som en konkurrent – men vi ser egentlig bare på det som positivt at det kommer en ny sneakerbutikk til byen. Det vil bidra til at det blir større oppmerksomhet rundt sneakers og det vil løfte markedet, sier Werge til Melk & Honning.

Tennis som åpnes i Oslo vil ha en litt annen satsning enn filialen i Bergen. Mens bergensbutikken er på rundt 65 kvadrameter, er lokalene i Oslo på rundt 400 kvadratmeter fordelt over to etasjer.

– Det store lokalet gjør at vi har friheten til å leke oss mer i Oslo. Hele første etasje vil vi fokusere på sneakers, med kjente merker som Adidas, Nike, New Balance og Reebok. I underetasjen vil Tennis satse på mer klassiske sko og sneakers med merker som Armani, DKNY, Rachel Zoe og Red Wing.

Les også: Dette sier dine sneakers om deg