Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Modellorganisasjonen Model Alliance New York med åpent brev mot seksuell trakassering

Slik vil modellorganisasjonen få slutt på seksuell trakassering

Får støtte av blant andre Karen Elson, Milla Jovovich og Doutzen Kroes.

MeToo-kampanjen har rystet grunnvollene til motebransjen, og en rekke modeller har stått frem med sine historier om seksuell trakassering, overgrep og diskriminering både på jobb og privat.

Tidligere i år ble fotografene Patrick Demarchelier, David Bellemere, Greg Kadel, Andre Passos og Seth Sabal samt stylist Karl Templer beskyldt for seksuell trakassering da nok en MeToo-skandale ble rullet opp av New York Times. Det knapt én måned etter at storavisa kunne avsløre at flere mannlige modeller hadde kommet med beskyldninger om seksuell trakassering rettet mot fotografene Mario Testino og Bruce Weber.

Model Alliance New Yorks åpne brev mot seksuell trakassering

Bilde via @modelallianceny / Instagram

Den New York-baserte modellorganisasjonen Model Alliance, startet av tidligere modell Sara Ziff, er blant forkjemperne for modellenes rettigheter.

Tidligere i år gikk de hardt ut mot Chanel-topp Karl Lagerfeld som kom med en rekke kontroversielle uttalelser om #MeToo i et intervju med magasinet Numéro.

Nå lanserer modellorganisasjonen en plan som skal gjøre moteindustrien til et tryggere sted for modeller, og som en gang for alle skal sette en stopper for seksuell trakassering, overgrep og diskriminering. Det skriver Dazed.

Onsdag postet de detaljene i planen, som har fått navnet «Respect», i et åpent brev på Instagram.

Planen er utformet av modeller og deres allierte, og består av et sett med retningslinjer for hvordan de ulike aktørene i moteindustrien bør oppføre seg og forholde seg.

Modellorganisasjonen oppfordrer både enkeltpersoner og selskaper til å forplikte seg til planen, som skal være juridisk bindende, for å gjøre bransjen til et tryggere sted, og vil også både body-shaming og mobbingen til livs.

Planen har allerede fått støtte av tunge bransjenavn som for eksempel Karen Elson, Milla Jovovich og Doutzen Kroes.

Les også
Nå åpner Høyer ny flaggskipsbutikk på Paleet

Du kan lese hele planen her

Åpningsbilde: Balenciaga via Indigital Images. 

Les også: Karl Lagerfeld åpner opp i stort intervju

Siste saker

Mest lest nå
Les mer