Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Karl Lagerfeld åpner opp i stort intervju
ÅPNER OPP I NYTT INTERVJU: Karl Lagerfeld åpner opp om - alt, i stort interjvu. Foto via Numéro.

Karl Lagerfeld åpner opp om…alt i stort intervju

Motens enfant terrible er ikke akkurat kjent for å legge bånd på seg.

«Alle de andre designerne hater meg». Slik innleder et rykende ferskt intervju med Karl Lagerfeld i Numéro. Sannsynligvis har han helt rett. For den tyske motedesigneren er ikke fremmed for å si akkurat hva han mener – uansett hva. Det gjør han også i dette intervjuet der han åpner opp om, vel – alt.

Tiden hans går med på å sjonglere hele tre merker; Chanel, Fendi og hans selvtitulerte merke, Karl Lagerfeld. Og det er bare jobben. Men skal vi tro Lagerfeld er det akkurat det han trenger; «Alle disse designerne som designer eksklusivt for merker vil til slutt oppleve å bli helt sterilisert. Ved å gjenskape egne klassikere vil de gå i sirkler og bite seg i halen. Slik jeg ser det er jeg forpliktet til å gjenoppfinne meg selv ved å gå fra et hus til det neste, noe som gjør at jeg kan se hva som skjer ved siden av. Jeg beveger meg hele tiden, og det hindrer meg fra å bli navlebeskuende og fossilisert», sier han i intervjuet.

Karl Lagerfeld med katten Choupette

Katten Choupette er Karl Lagerfelds beste venn

Lagerfeld har fått skylden for mye opp gjennom årene – blant annet motens stadig økende hastighet. Selv beskriver han seg som «en maskin», og har, ikke overraskende, lite til overs for designere som klager over arbeidsmengden: «Når du driver en billion-dollar business gjelder det å henge med i svingene. Hvis det ikke passer deg kan du like godt bare rote rundt på soverommet».

På spørsmål om #MeToo-kampanjen forteller Lagerfeld at han er «lei hele greia». Han nekter for at kampanjen har hatt innvirkning på hvordan han jobber, og tar også sin gode venn stylist Karl Templer, som det ryktes at nylig takket for seg i «Interview», i forsvar. «Vil du ikke få buksene dine trukket ned, ikke bli modell. Bli nonne – det vil alltid være plass til deg i et kloster. De rekrutterer jo til og med», sier han med referanse til episoden der Templer angivelig skal ha trukket ned trusene på en modell under en fotoshoot – og det er bare én av flere anklager om seksuell trakassering mot stylisten.

Og nei, vi er ikke helt ferdig med «de andre» designerne riktig enda. For svaret da journalisten spør hvem av Louis Vuitton-designer Virgil Abloh, Jacquemus og Jonathan Anderson [JW Anderson] Lagerfeld ville tatt med seg til en øde øy, er intet annet enn episk: «Jeg hadde tatt mitt eget liv først».

Forhåpentlig unngår vi den problemstillingen, men når Lagerfeld en gang dør skal han ikke ha noen begravelse. Eller som han sier det selv; «Jeg ville heller dødd». Og når det først skjer skal han kremeres, og asken skal spres sammen med hans mors – og katten Choupettes.

Det er nærmest umulig å snakke om, og tilsynelatende også med, den tyske designeren uten å komme inn på fremtoningen hans. Kjent for sin silhuett med den mørke dressen, hvite skjorten, de mørke solbrillene og det kritthvite håret som sitt varemerke fikk han sosiale medier til å koke da han nylig anla skjegg. Helt tilfeldig var det ikke. I et kjent fotografi av Lagerfeld tatt av Helmut Newton for 40 år siden hadde han nemlig goatee. Den følelsen ville han ha igjen. «Det som er morsomt er at jeg med disse værhårene så litt ut som Choupette…vi er som et skikkelig gammelt ektepar. Faktisk vedlikeholder hun det for meg. Vi sover på samme pute, og hun bruker hele livet sitt på å slikke det». Kanskje ikke så rart da at det skal være nettopp katten som står som en av arvingene til Lagerfelds formue: «Det er nok til alle – ingen grunn til bekymring».

Les hele intervjuet med Karl Lagerfeld i Numéro her.

Les også: John Galliano om fallet fra tronen – og veien tilbake

Siste saker

Mest lest nå
Les mer