Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Karl Lagerfeld. Foto fra The Guardian

Modellgruppe langer ut mot Karl Lagerfeld etter kontroversielle utsagn

– Grunnen til at vi trenger #MeToo-kampanjen i motebransjen.

Tidligere i april åpnet Chanel-sjef Karl Lagerfeld, som ikke akkurat er kjent for å legge bånd på seg, opp om bokstavelig talt alt i et eksklusivt intervju med Numéro.

På spørsmål om hva designeren synes om #MeeToo-kampanjen, svarer han at han «er lei hele greia». Han avviser at kampanjen mot seksuell trakassering har hatt innvirkning på hvordan han jobber, og tar sin gode venn og stylist, Karl Templer [anklaget for seksuell trakassering], i forsvar med følgende kommentar; «Vil du ikke få buksene dine trekt ned, ikke bli modell. Bli nonne – det vil alltid være plass til deg i et kloster. De rekrutterer jo til og med». 

Modellgruppen «The Model Alliance», med Sara Ziff i spissen, går nå hardt ut mot Lagerfeld. Det var WWD som først omtalte saken, og siden har blant annet The Fashion Law uttalt at «Lagerfeld er akkurat grunnen til at vi trenger #MeToo-kamanjen i motebransjen»

Sara Ziff er en 35 år gammel New York-basert modell, filmregissør og aktivist.

I en uttalelse fra «The Model Alliance» og Ziff heter det; «Selv om dette ikke er overraskende da Lagerfeld er kjent for sine støtende kommentarer og for å ‘body shame’ kvinner for deres vekt og utseende, er disse kommentarene likevel opprørende». 

Model Alliance gikk ut mot Karl Lagerfeld på Twitter. Foto: Skjemdump Twitter, @ModelAllianceNY

Foto: Skjermdump Twitter @ModelAllianceNY

I uttalelsen heter det også; «De siste månedene har vi sett et skifte i den offentlige diskusjonen om seksuell trakassering på arbeidsplassen – og moteindustrien er ikke noe unntak. Men det er klart at vi som et samfunn bare så vidt begynner å forstå størrelsen og omfanget av dette problemet».

«Seksuell trakassering og misbruk har plaget motebransjen alt for lenge, og når debatten endelig kommer må de som står bak disse forholdene holdes ansvarlige. Karl Lagerfeld har kommet med kommentarer om at modeller som har stått frem i denne debatten er «dumme», «giftige» og «enkle mennesker». Han har også sagt at personene som ikke liker hvordan de blir behandlet burde gi seg i yrket sitt. Kommentarer som dette krever absolutt handling (…),» skriver Ziff.

Karl Lagerfeld har ikke svart på kritikken fra «The Model Alliance», men supermodellen Chrissy Teigen og skuespillerinnen Rose McGowen, har begge gått ut på Twitter og kritisert designeren. Sistnevnte truer nå med boikott av Chanel, hvor Lagerfeld er sjefdesigner, skriver Highsnobiety.

The Model Alliance har gått hardt ut mot Karl Lagerfeld på sosiale medier. Bildet er fra en tidligere Chanel-visning. Foto: Skjermdump Instagram

The Model Alliance har gått hardt ut mot Karl Lagerfeld på sosiale medier. Bildet er fra en tidligere Chanel-visning. Foto: Skjermdump Instagram

Hovedbilde via The Guardian.

Les også: Motefiffens villeste sitater: Hvem sa hva? 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer