Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
karl for ever
Foto: Getty Images

Slik var Karl Lagerfelds minneseremoni

Hyllet motemogulen.

Da vår tids største moteskaper, Karl Lagerfeld, døde 19. februar i år var hele moteverdenen i sorg. Men til tross for at han var en av verdens mest profilerte motepersonligheter ønsket ikke Lagerfeld seg noen offentlig eller stor begravelse. Dette ga han klar beskjed om med kommentaren «There will be no burial. I’d rather die».

Den tidligere designeren for både sitt selvtitulerte merke, Fendi og Chanel ble derfor begravet i stillhet med en intim seremoni.

I mai ble det dog kjent at motebransjen likevel skulle få ta et skikkelig farvel med Lagerfeld – da i form av en minneseremoni som skulle hylle designeren. Dette gikk motehusene som Lagerfeld tidligere jobbet for inn for å arrangere.

Karl For Ever

Torsdag 20. juni ble seremonien holdt på den tidligere visningsaernaen for Chanel på Grand Palais i hjertet av Paris.

Med for å hylle den tidligere designeren var en rekke profilerte personligheter; Anna Wintour, Stella McCartney, Gigi Hadid, Claudia Schiffer, Brigitte Macron, Antoine Arnault, Valentino Garavani og prinsesse Caroline av Monaco, for å nevne noen.

Den kanadiske operaregissøren Robert Carsen hadde ledet planleggingen. Rundt om i lokalet ble det vist flere filmer fra Lagerfelds arbeid, i tillegg til innslag med musikk, dans og teater.

Minneseremonien hadde navnet Karl For Ever, og på Grand Palais var veggene dekket av bilder av designeren. En video som ble vist på storskjerm inneholdt ord fra personer han tidligere har jobbet med.

På scenen var det flere opptredener hvor det blant annet ble lest opp litterære tekster av Tilda Swinton, Cara Delevingne og Helen Mirren. Pharrell Williams, som var en god venn av Lagerfeld, opptrådde også med musikk.

Se bilder fra minneseremonien her:

Alle bilder: Getty Images

[soliloquy id=’74645′ type=’gutenberg’]

Les også: – Det var fantastisk stas å gå Chanel-visninger mens Karl Lagerfeld fremdeles var sjef

Siste saker

Mest lest nå
Les mer