Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
karl lagerfeld

Planlegger minnemarkering for Karl Lagerfeld i Paris

«Karl For Ever».

19. februar kom nyheten om at motemogul Karl Lagerfeld var død, 85 år gammel. Motebransjen var i sorg, men etter designerens eget ønske ble begravelsen holdt liten og intim.

Både Chanel og Fendi der Lagerfeld holdt rollen som kreativ leder og sjefdesigner hyllet ham i forbindelse med sine visninger som begge fant sted kort tid etter hans død.

Nå skal Chanel, Fendi og Lagerfelds selvtitulerte merke gå sammen for å minnes sin tidligere sjefdesigner.

Helt siden 2005 har Lagerfeld holdt spektakulære Chanel-visninger i Grand Palais i hjertet av Paris. Det ikoniske stedet vil huse minnemarkeringen som har fått navnet «Karl For Ever». Det vil skje under moteuken for menn i Paris, 20. juni.

Den kanadiske operaregissøren Robert Carsen står bak deler av minneseremonien der det blant annet vil bli vist en rekke filmer med Lagerfeld og hans samarbeidspartnere samt ulike innslag med dans, musikk og teater for å hylle designeren.

Markeringen er bare for spesielt inviterte gjester. Ifølge WWD er det omlag 2500 personer som får være tilstede.

– Jeg ønsker å gjøre noe fullt av liv og uforventet, sier Carsen til WWD og viser til Lagerfelds kjente sitat «A funeral? I’d rather die».

President i Chanel, Bruno Pavlovsky, forteller til motenettstedet at det blir en sterk markering og feiring av Lagerfeld som person.

– Minneseremonien vil handle om bare Karl: hvem han var, hva han elsket, hva som ga ham energi. Jeg er glad for at vi kunne gå sammen med Fendi og merket Karl Lagerfeld for å skape dette eventet. En hyllest som feirer de tingene som han elsket og som inspirerte ham.

Hovedbilde: Getty Images

Les også: Bør man forby bruken av modeller under 18 år?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer