Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slik bor designerne

Hvor stor del av overskuddet har gått til disse designerens hjem, mon tro?

Tekst: Anna Skavlan

Det å være beskjeden, anonym og privat ser ut til å være normen blant dagens designtalent. Det er klærne som står i fokus, og verkene skal få all kreativitet og energi. Blant veteranene derimot, er det ingen som legger skam i det å tilføye litt ekstra energi, kreativitet og penger til residensene sine også – og gjerne vise dem frem med det samme.

Med gårder på størrelse med Manhattan, soverom av gull og vinterhus i Karibien har flere av bransjens største suksesser plassert store deler av formuen sin i noen voldsomt imponerende privatboliger.

Bli med hjem til Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Dolce og Gabbana, Giorgio Armani og Tom Ford.

Les også: Se verdens mest vulgære designhotell

 

Ralph Laurens Double RL Ranch i Colorado

Det er ingen overraskelse at Ralph Lauren, kongen av Amerikansk mote, tilbringer mesteparten av sin tid i sitt hjemland. Store deler av året bor han i sitt hjem i Bedford, New York. Men, det han selv beskriver som sitt virkelige ”escape” er en ranch som strekker seg over 65 kvadratkilometer nedenfor San Juan fjellene i Colorado. Ranchen, eller gården på godt norsk, inkluderer en hovedhytte, fem gjestehus, tre gjeste-teepeer, to ekstra gjestehus i Airstream-campingvogner, eget kokkehus, og et knippe ekstra hytter spredt utover eiendommen. Og innsiden av alle husene? Det er akkurat slik du tror det ville sett ut på Ralph Lauren sin ranch. Alt interiør er fra Ralph Lauren Home Collection – selvfølgelig.

Tommy Hilfigers familiehjem i Connecticut

På toppen av en bakke i Greenwich, Connecticut ligger et eføy-dekket slott på 16 500 kvadratmeter. Her bor Tommy Hilfiger med sin kone Dee og sønn Sebastian. Huset har ni soverom, 12 bad, og i hagen finner du tre fontener, basket- og tennisbane og to hjorte-statuer som står stolt plassert utenfor inngangspartiet. Det er den amerikanske designerens kone som står for interiøret, og hun har latt sine europeiske røtter ta styringen. Tommy fortalte magasinet Architectural Digest at ”man kan ikke ha et slikt hus å gjøre det amerikansk. Dette er som en engelsk borg med franske detaljer (…)” Men heldigvis er ikke Tommy for bortgjemt fra fra de amerikanske omgivelsene; Takket være husets plassering påstår han at han kan se hele skylinen til New York fra kontoret sitt i tredje etasje.

Les også
Chanel åpner egne butikker for stamkundene sine

Dolce og Gabbanas sommerhus i Portofino

Stefano Dolce og Dominique Gabbanas sommerhus på Portofino er den ultimate konkretiseringen av Dolce & Gabbanas estetikk. De to hadde ingen planer om å kjøpe hus i den italienske byen, men husets tidligere eier nektet å selge til noen andre enn de to italienske designerne. I følge Vogue var det landskapet og omgivelsene som overbeviste dem, og etter et par år med oppussing ble de to villaene på tomten til fargerike, overdådige og veldig luksuriøse hjem. Hovedsoverommet har gullbelagte vegger, gulv og tak med et renessansemaleri over peisen og leopardskinn på sengen. Resten av rommene er minst like maksimalistisk og glorete, noe Dolce og Gabbana mest sannsynlig er de eneste som kan komme unna med.

Giorgio Armanis vinterhus i Antigua

Med en vingård i Toscana, et sommerhus på den gjemte Italienske-øyen Pantelleria og en superyacht i Saint-Tropez, er det lov å lure på hvorfor den italienske designeren Giorgio Armani egentlig trenger huset sitt på Antigua. Likevel eier han ikke bare en, men to villaer på den karibiske-øyen. I følge Architectural Digest bruker Giorgio dette huset om vinteren, når de tre andre feriehusene ikke har optimale værforhold. Villa Flower og Villa Serena som de to husene heter, er med andre ord blitt Armani-familiens vinterhus. Tomten inneholder også to svømmebasseng, en tropisk hage og en privat strand. I likhet med Ralph i Colorado er større delen av eiendommen tilegnet gjester, og med store spiseområder og stuer er det ikke utenkelig at Giorgio arrangerer Antiguas mest attraktive weekender.

Tom Fords ranch i New Mexico

I fjor la den tidligere Gucci-designeren og filmregissøren Tom Ford ut sin ranch i New Mexico ut for salg. Ford er kjent som en ekstremt særegen estetiker, og denne eiendommen er intet unntak. Plassert midt i ørkenen rett utenfor Santa Fe i New Mexico ser eiendommen mer ut som en futuristisk militærbase enn et hjem. Midt på tomten, som strekker seg over 84 kvadratkilometer ligger en lang, lav, ultraminimalistisk paviljong av metal og glass. Resten av plassen er okkupert av gjestehus, tennisbane, to ridebaner, landingstripe og hangar for å lande og oppbevare privatflyet sitt og et aldri så lite filmset. Tomten lå til salgs for 75 millioner dollar, men med tanke på at du kjøper et område kun 4 kvadratkilometerer mindre enn Manhattan, blir ikke prisen like overveldende.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

Les også: Dette er noen av de mest sikle-verdige svømmebassengene i verden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer