Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se verdens mest vulgære designhotell

Palazzo Versace i solnedgang.

Ser du etter å ta steget inn i en ny jeans fra Armani eller klokke Bulgari? Hva med et helt hotell?

Det siste drøye tiåret har flere av verdens motehus utvidet horisonten i form av å designe sine egne luksushotell. Melk & Honning har samlet våre favoritter blant verdens mest vulgære designhotell.

Armani Hotel Dubai

Designhotell: Et minimalistisk og luksuriøst hotellrom på Armani Hotel Dubai.

Plassert i 15 av de 39 laveste etasjene av den ikoniske Burj Khalifa, verdens høyeste bygning, finner du Giorgio Armani sitt første av totalt to hotell, eller «lifestyle concept», om du vil. Bor du i et av hotellets 160 gjesterom, får du allerede før ankomst tildelt en såkalt Lifestyle Manager – en personlig assistent som kan ordne alt fra mistet bagasje på flyplassen til å pakke ut av kofferten din. Til alle døgnets tider, såklart. Mr. Armani har over 5000 ansatte, eier 13 fabrikker, 25 restauranter og er siden 2010 også innehaver av sitt eget luksushotell. Året etter åpnet også andreutgaven i hjertet av Milano. Og prislappen? Fra $1.000 per natt.

Round Hill Hotel and Villas

Designhotell: Infinity pool, palmer og blå himmel på Round Hill Hotell and Villas i Jamaica.

Lyst til å se solnedgangen på en øy i Karibbean? På en tidligere sukkerplantasje på Jamaica, har Round Hill siden 1952 ønsket gjestene sine (inkludert bryllupsreisen til John og Jackie Kennedy) velkommen. Det var Ralph Lauren som i senere tid ble satt til å redesigne de 36 gjesterommene i hotellet. Han har et langt og trofast bånd til øya, og sammen med kona har han bidratt med økonomisk støtte til både lokale saker og University of the West Indies, i tillegg til å selge Jamaica til sofistikerte turister ved å inkludere øya i reklamer for Polo. For å takke, har myndighetene satt Ralph Laurens smilende ansikt på landets frimerker. Men tilbake til Round Hill: Resortet byr også på 29 private villaer i nydelige omgivelser. Mange musikaler har også blitt skrevet i villa nummer 12, og historien skal ha det til at Round Hill var stedet der han møtte Maria von Trapp og manuskriptet til The Sound of Music ble skrevet. Hotellet har også tatt et grønt standpunkt, som blant annet inkluderer egenproduksjon av grønnsaker og urter, avfallsreduksjon, energieffektivitet og innkjøp fra lokale leverandører for å sikre et bærekraftig miljø.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Palazzo Versace

 

Designhotell: Utsikt over Palazzo Versace.

Prisen for det mest overdådige hotellet på denne listen går til det Donatella Versace, som står bak maksimalistiske Palazzo Versace Gold Coast i Australia. Et majestetisk og historisk design, eller i følge hotellet selv: definisjonen av luksus, glamour og eleganse. Hotellet, som består av 200 rom, 72 privateide leiligheter, en festsal som kan huse 600 mennesker, barer, restauranter og en egen Versacebutikk, åpnet i september 2000. Design og innredning av hotellet ble nøye fulgt opp av Versace i Milano, og arkitekturen og designet, bestående av blant annet brasiliansk marmor og italiensk mosaikk, var ment å være en hyllest til stilen på den franske rivieraen.

Suite Lagerfeld, Schlosshotel Im Grunewald

Designhotell: Majestetisks til i Karl Lagerfelds suite på Schlosshotel im Grunevald i Berlin.

Dette omfatter muligens ikke et helt hotell, men Schlosshotel im Grunewald i Berlin huser en suite designet av ingen ringere enn Karl Lagerfeld. Highlights fra suiten er en enorm designerseng med målene 230 cm x 210 cm, ekstravagante møbler og et romslig og romantisk bad med håndlagde franske fliser og hvitt marmorgulv. Og tydeligvis har design av denne suiten, i tillegg til samarbeid med Le Crillon i Paris og the Metropole i Monaco, gitt mersmak. Høsten 2016 offentliggjorde nemlig 83 år gamle Lagerfeld at han planlegger å åpne sitt eget hotell i Lisboa Palace Complex i den kinesiske byen Macau. Åpningen er satt til 2018.

Les også: Kom på innsiden av Karl Lagerfelds mystiske luksusvilla

Christian Dior Suite, Le Barrière Majestic Hotel

Designhotell: Grå og orange detaljer i suiten til Christian Dior på Le Barrière Majestic Hotel.

På den franske rivieraen finner du nok en suite designet av et motehus. Fordelt på to suiter, huser Le Barrière Majestic Hotel i Cannes en leilighet med 450 overdådige kvadratmeter designet av Christian Dior. Den 108 kvadratmeter store terrassen har dessuten utsikt mot Middelhavet, og ellers er suiten innehaver av den parisiske couture-stilen og den franske elegansen.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Bulgari Hotel London

Designhotell: Fasaden til Bulgari Hotel London.

Med sine tre hotell i London, Milano og Bali, i tillegg utvidelsen av ytterligere tre hotell i Shanghai, Dubai og Beijing senere i år, kan Bulgari Hotels & Resorts sies å være et veletablert konsept. Om to år er også et sjuende hotell planlagt å åpne i Moskva. Det italienske motehuset, som i utgangspunktet lager smykker, klokker, vesker og parfyme, har gjort stor suksess med de tre hotellene. I London ligger det i hjertet av Knightsbridge og tilbyr 85 gjesterom og suiter, bar og restaurant, et 25 meter langt basseng, en privat kino og en ballsal.

Les også: Har Gucci hermet etter Dapper Dan?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer