Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sleepers satser internasjonalt inn på & Other Stories
Nå satser dette norske motemerket internasjonalt. (Foto: Lasse Fløde)

Sleepers satser internasjonalt

Blir første norske merke på & Other Stories.

I fjor skrev Melk & Honning om det nye norske motemerket med superteamet bestående av Anette og Susanne Bastviken, søstrene kjent fra Instagram-kontoen @radicalbroccoli, FWSS-gründerne Nina Granerød og Frode Grønvold og skoentreprenør og agentureier Tor Marius Engen.

De tilbyr et bedre alternativ til verdens mest solgte fotplagg flip floppen.

Nå går Sleepers internasjonalt i 15 land og 58 butikker via & Other Stories, og blir med det det første norske merket i den high street-kjeden.

Teamet bak det norske motemerket Sleepers som lager flip flops
Sleepers-gjengen med internasjonale ambisjoner. (Foto: Sleepers)

– Vi er utrolig spente og glade for å se Sleepers utenfor Norges grenser, forteller gründerne til Melk & Honning.

Til forskjell fra flip flops som normalt lages av syntetisk gummi som fremstilles av biprodukter til oljeindustrien, er disse i fair trade naturgummi.

Naturgummien er sevjen fra gummitreet tappet fra levende trær på Sri Lanka. For å beskytte det naturlige kretsløpet er det kun en forsvarlig mengde lateks som tappes fra hvert tre hver dag, forteller gründerne.

– Naturgummi puster, er lett å rengjøre og behagelig for foten. Hvert par er unike, og farger og mønster er laget av naturlige råvarer, forteller medgrunnlegger og eier Nina Granerød.

Disse flip floppene skal være et mer bærekraftig alternativ. (Foto: Anette Bastviken)

Da Melk & Honning tok en prat med gründerne i fjor fortalte de om internasjonale ambisjoner for det nye norske motemerket.

– Dette er noe vi har jobbet for i et års tid. Satsningen kom nok litt før vi trodde, men vi er uendelig takknemlige for muligheten og vi gleder oss enormt til å se responsen i Europa, sier deleier og gründer Anett Bastviken.

– For oss er dette en utrolig fin og unik mulighet til å få flere til å få øynene opp for at det finnes alternativer med bærekraft i fokus.

(Foto: Lasse Fløde)

Timingen er riktignok noe spesiell.

For mens det ropes høyt om krise for motebransjen her hjemme grunnet korona og fortsatt nedstenging i Oslo velger noen likevel å satse tross den fortsatte globale pandemien.

– Selv om det er en global pandemi kommer fortsatt sommeren, og vi håper at det er mange som ønsker å ha bedre alternativer på føttene når varmen er her. Om ikke annet har dette året vist hvor sårbare, men handlingskraftige vi mennesker kan være under slike omstendigheter. Det lærer man mye av.

Bastviken innrømmer riktignok at det har vært utfordringer logistikkmessig.

– Men vi har jobbet godt sammen som et team og løst det som har kommet vår vei. Tålmodighet har vært et viktig element i denne satsningen. Likevel føles det helt riktig å satse nå, og alt har gått over forventning. 

Det er Sleepers 2021-kolleksjon som nå lanseres online på sleepers.no, i utvalgte mote- og skobutikker samt på & Other Stories i Europa.

(Foto: Anette Bastviken)

Les også: Internasjonal oppsving for dette norske motemerket

Siste saker

Mest lest nå
Les mer