Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Jeg kan ikke sette noen grenser for hvordan jeg skal uttrykke meg

Bli bedre kjent med den Norges-aktuelle DJ´en som tar moteverdenen med storm.

For to år siden beskrev amerikanske Vogue den spanske stylisten, modellen og dj’en som en «star on the rise». Da hadde hun allerede figurert på catwalken til Fenty x Puma og i musikkvideoen til «Bitch better have my money», i tillegg til å være Jeremy Scott sin muse, være signet som modell for anerkjente Wilhelmina i New York, dj’e rundt om i Europa OG drive en mote pop-up sjappe for lovende designere i Milano.

Siden den gang har hun bare gjort enda mer av det samme, i tillegg til å øke sin following på Instagram til nå å telle 372 000 følgere. 24-åringen er i tillegg blitt en av streetstyle-fotografenes største favoritter.

Nå kan Melk eksklusivt avsløre at Abellan kommer til å spille i Oslo i februar. Vi tok en prat med henne. 

– Jeg er skikkelig spent! Det er min aller første gang i Norge og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med en bit av kulturen i landet og møte folk. Det er det beste med jobben min, det at jeg får se verden og bli inspirert, forteller Abellan til Melk & Honning.

Som DJ beveger musikken hennes seg innenfor et landskap mellom pop og elektro, selv om hun selv kaller seg en «Techno Princess» på sin egen flashy, fargerike hjemmeside. Det estetiske universet hennes som helhet, være det seg klesstilen, hjemmesiden eller musikken, er alle sammen helt tydelig inspirert av barndommen hennes på 90-tallet. Selv mener hun det strekker seg lengre enn som så.

– All inspirasjonen min kommer fra internett. Jeg bruker det som et kreativt redskap og jeg liker å mikse forskjellige aspekter fra forskjellige tider i en postmodernistisk tone for å forsøke å skape noe helt nytt.

Les også
STILORAMA: Gine Margrethe

Oppmerksomheten hun har fått som DJ og modell hadde nok ikke eksistert uten hennes egenartede stil. Men den gærne stilen er ikke noe hun har lagt seg til etter at streetstyle-gamet begynte å eskalere eller Instagram ble oppfunnet.

– Da jeg vokste opp sa alle «herregud, den jenta der er jo bare helt gal». Det er morsomt å se hvordan den persepsjonen har endret seg fullstendig med tiden. Nå ser folk på klesstilen min som kul, fortalte bellan til Vogue i fjor.

Til Melk & Honning forteller hun at hun ikke har noen begrensninger for sin egen stil.

– Jeg kan ikke sette noen sånne grenser for hvordan jeg skal uttrykke meg selv. I tillegg så handler det litt om at jeg tidligere enten har fortalt meg selv eller sagt i intervjuer at jeg aldri ville gått sånn og sånn kledd, og så har jeg jo endt opp med å gå nøyaktig slik som jeg sa jeg aldri ville. Jeg tror stilen min er i en veldig naturlig utvikling. Den reflekterer det faktum at jeg er en fri og sterk kvinne som gjør det jeg vil, uten å bry meg om hva noen mener om akkurat det.

I løpet av de siste årene har hun solgt egen merch gjennom hjemmesiden, og i høst designet hun også en kapselkolleksjon bestående av ni plagg for Faith Connexion, som drives av den tidligere Balmain-designeren Christophe Decarnin. Kolleksjonen består av ville statement-pieces, blant annet enn knallblå skinnjakke overstrødd med 2500 nagler.

– Det andre droppet av merchet mitt ble sluppet i forrige uke under et event som Nike holdt for meg i Milan. Jeg er nå i ferd med å designe den andre kapselkolleksjonen for Faith Connexion. 

Les også
Slik var Italia-bryllupet til Kourtney Kardashian og Travis Barker

Selv kommer hun fra en liten småby sør i Spania, og forteller at hun derfor også klarer å nyte de små ting i livet – som for eksempel kake.

– Men jeg elsker mote så hva enn jeg kan gjøre som handler om det, så er jeg fornøyd. Akkurat nå så gjør jeg mange karrierer på én gang, for å forsøke å uttrykke meg selv på mange fronter samtidig. Det handler om en balanse av å være konsekvent, og samtidig være villig til å ofre visse ting, konkluderer hun.

Sita spiller på den nye kultursatsningen i Oslo, Røverstaden, 3. februar. 

Les også: The Story of The Face – magasinet som endret populærkulturen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer