Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Silje Lorentzen åpnet for Givenchy
Foto: @siljelorentzen

Norske Silje åpnet for Givenchy i Paris

– Noe av det største som kan skje en ny modell.

Det er vanskelig å få sitt internasjonale gjennombrudd i motebransjen, og å debutere under moteuken i Paris forblir for de aller fleste bare en drøm.

Men det var nettopp det norske Silje Lorentzen gjorde, da hun åpnet SS20-visningen til Givenchy søndag.

Silje Lorentzen åpnet Givenchy
Foto via Business of Fashion

– Det å åpne showet til et av de viktigste motehusene i Paris er noe av det største som kan skje en ny modell, og kan virkelig få fart på karrieren. Vi i Team er kjempestolte over Siljes debut i Paris. Dette er hennes første utenlandstur som modell, og først showseason noensinne, sier Marianne Hanson, booker i Team Models til Melk & Honning.

– Vi vet at responsen fra andre designere og casting directors var bra, men det er ekstra stas når et så sterkt brand som Givenchy booker henne og lar henne åpne showet.

Lorentzen var såkalt exclusive for Givenchy.

– Det å ha en modell exclusive betyr jo at hun eller han ikke kan gjøre noen av de andre showene. Det kan bety at de gjerne vil ha henne med på andre ting videre, eller bare at merket eller casting director vil være alene om å bruke Silje nå under Paris Fashion Week, sier Hanson.

Antallet norske modeller som gjør det bra ute i den internasjonale motebransjen har skutt i været de siste årene. Jeenu Mahadevan har gått for store motehus som Hermés, Alexander McQueen og Burberry, Vetle Emile Majambere har gått for blant annet Louis Vuitton, mens Signe Veiteberg har gjort stor suksess og vært såkalt exclusive for Louis Vuitton. Også Inti Wang gikk nylig for Balenciaga, special requested av motehuset.

Les også: Legendarisk norsk modell gikk stor visning i Paris

Siste saker

Mest lest nå
Les mer