Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norsk toppmodell i Vogue: Ble oppdaget på buss i Oslo

19-åringen gjør det stort i den internasjonale modellbransjen.

I anledning moteuken for menn som starter i London i dag, har den britiske utgaven av Vogue gjort et intervju med den norske modellen Jeenu Mahadevan.

Mahadevan kom som et stjerneskudd til motebransjen. Til Vogue forteller han at det hele startet med at han ble oppdaget av Haikw/-designer, Ida Falck Øien, på en buss i Oslo. Hun fikk sansen for Mahadevan og ville bruke ham som modell for merket.

Foto: Alexander Norheim / Team Models

Deretter tok det ikke lang tid før han ble signert av Team Models, og var klar for å ta for seg den internasjonale modellbransjen. Vi har blant annet sett Mahadevan gå for store motehus som Hermès, Alexander McQueen, GmbH, Burberry, Etro og svenske Bjørn Borg.

Les også: Norsk 19-åring gikk for Hermès og Alexander McQueen

– Det er flott av vi prøver å inkludere mennesker med ulike bakgrunner – og at det blir mer og mer populært. Det gjør at vi får et enda bredere spekter med mennesker som kan forholde seg til de spesifikke merkevarene, sier Mahadevan til Vogue

19-åringen som er født og oppvokst i Oslo har foreldre med bakgrunn fra Sri Lanka, men når Vogue spør om det gjør at han føler seg som en slags pionér i modellbransjen, er han ydmyk i svaret:

– Nei, ikke i det hele tatt. Pionérer er vanligvis bra mennesker som gjør store ting. Jeg er bare en tamil gutt som på en eller annen måte endte opp i modellindustrien. 

Videre forteller Mahadevan at før han ble oppdaget var han alltid den gutten som ikke likte å bli tatt bilder av – men det måtte brått ta slutt.

– Det gjorde det mye lettere at alt i denne bransjen er så profesjonelt. Men det er fortsatt morsomt at når en venn eller et familiemedlem skal ta bilde av meg så klarer jeg som regel ikke å posere med et rett ansikt.

Vogue spør videre om hva som overrasket Mahadevan mest da han først skulle gå på en catwalk.

– Definitivt hvor bevisst du må være, understreker Mahadevan og legger til:

– Da jeg gjorde mitt først show i Paris, ville nesten hver eneste koregraf rette på noe i gangen min. Du må flytte på skuldrene dine for å ikke se ut som en robot, ikke «sprette» når du går, ha god holdning og mange andre ting. 

– Det som er min fordel er at jeg er ganske god til å ta imot råd. Ved slutten av castingen på forrige Fashion Week var gangen min mye bedre enn da jeg startet. Nå føler jeg meg veldig trygg. 

Mahadevan avslutter med å fortelle at drømmejobben hans var å få gå for det erkebritiske merket Burberry.

– Under mitt første møte med Alexander Norheim fra Team Models sa han at drømmen for meg skulle være å gå for Burberry. Det virket som galskap på den tiden – men det skjedde faktisk! Nå vet jeg ikke hva neste drømmejobb er, jeg prøver egentlig bare å gjøre jobbene jeg får og gi mitt beste.

Moteuken for herrer i London gikk av stabelen i dag og vi gleder oss til å følge med på Jeenu Mahadevan.

Hovedbilde: Jeenu Mahadevan for GmbH ss18.

Les også: Svensk luksusmerke går ut av Paris Fashion Week 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer